avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Am doua intrebari: 1. Constituie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Am doua intrebari: 1. Constituie discriminare faptul ...

Buna ziua!
Am o intrebare: este legal ca o companie sa ofere prime de 8 Martie femeilor si de 1 Iunie persoanelor care au copii? Constituie discriminare?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2024
AlexandruFlorin999, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:22, 14 Martie 2024
da. nu.
CNCD - HOTĂRÂREA NR. 882 din data de 16.12.2020
obiectul sesizarii:
Petentul reclamă o faptă de discriminare săvârșită prin acordarea unui cadou în bani cu ocazia zilei de 8 Martie (Ziua Femeilor) doar angajaților de gen feminin, în condițiile în care nu se acordă respectivul bonus și angajaților de gen masculin, în ziua de 19 Noiembrie (Ziua Bărbaților)

COLEGIUL DIRECTOR
HOTĂRĂŞTE:
1. Fapta sesizată nu reprezintă discriminare conform art. 2 alin. 1 din O.G. nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, cu modificările şi completările ulterioare.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discriminare pe criteriul de sex marcu_elena2000 marcu_elena2000 intreprinderea noastra se afla in situatia de trimitere a oamenilor in statut de asteptare pe o perioada de trei luni.Problema este ca toti barbatii vor trece ... (vezi toată discuția)
Discriminare sexuala? avocadonet avocadonet Buna seara, la actualul loc de munca femeile beneficiaza de zi libera pe 8 Martie plus un cadou din partea firmei (petrecere in club, cupon cadou, etc.). Poate ... (vezi toată discuția)
Relatii de serviciu intre angajatori si angajati cezar_70 cezar_70 buna seara...am o intrebare va rog frumos....in legislatia romaneasca este sanctionat mobbing-ul?...multumesc (vezi toată discuția)