Buna ziua, am fost reclamat (pe nedrept) de o persoana intr-un dosar penal, acum se afla la sectia locala sub nr. XX/p/XX...nu am primit decat un telefon in legatura cu asta de la un agent care PRESUPUN ca ca instrumenta acest dosar?
Pot merge la sectie cu nr. de dosar sa cer o audienta cu agentul care instrumenteaza, pentru a afla despre ce exact e vorba si a imi spune versiunea mea?
Bună dimineața! La un moment dat veți putea vedea și dosarul. Aveți acest drept, dar el poate fi amânat în faza de urmărire penală. Aveți dreptul de a nu face nicio declarație. Renunțarea la acest drept este opțiunea dumneavoastră. Sfatul meu este să nu faceți nicio declarație în acest moment. Declarațiile date produc efecte pe care ulterior va fi aproape imposibil sa le anulați/evitați. Dacă plângerea este făcută cu rea credință și este o plângere penală, puteți formula și dumneavoastră o plângere pentru inducerea în eroare a organelor judiciare. În situația în care sunteți f sigur că aveți dreptate, puteți da declarații pentru lămurirea situației, dar cel mai bine este sa consultați un avocat înainte. Nu e neapărat sa vă reprezinte. În aceasta etapă doar să vă ofere consultanță.
Problema este fosta sotie, cu probleme psihice (cunoscute de sectia locala de multi ani dealtfel, ei au dus-o de multe ori la Obregia) care era violenta uneori in casa. Am multe inregistrari video si audio cand ma lovea cu diverse obiecte casnice, si foto cu taieturi/cicatrici/etc provocate de atacurile ei la furie. Nu am ripostat niciodata, nu am lovit-o.
Dar m-am aparat cand a vrut sa ma bata cu, coada maturii, tinand-o de incheietura sa nu ma loveasca! Nu am ranit-o, doar au ramas urmele acelea rosii unde am tinut-o de mana sa nu ma loveasca.....
Ea s-a dus imediat la INML si a scos un certificat care declara ca sursa nu poate fi stabilita dar printre alte posibilitati exista posibilitatea unei lovituri. Pana a ajuns iar acasa urmele nici nu se mai vedeau.
Deci da, sunt sigur ca e cu rea credinta facuta plangerea si am dreptate...sper macar ca legea sa vada la fel??
Deci de ce nu as putea sa vad dosarul/sa discut cu persoana ce il instrumenteaza....
Bună seara! Eu nu am spus că nu puteți vedea dosarul. Puteți merge la organul de cercetare penală câte îl are în lucru. Oricum este obligat să vă citeze, sa va aducă la cunoștință drepturile ( dacă va fi cazul) etc. În cazul dumneavoastră, puteți merge liniștit. Pregătiți o lista cu martori care știu despre boala soției dumneavoastră și ieșirile ei, cereți verificarea internarilor și atașarea de acte medicale la dosar.