avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am mostenit dupa succesiune si partaj ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am mostenit dupa succesiune si partaj voluntar, impreuna ...

Buna ziua. Am mostenit dupa succesiune si partaj voluntar, impreuna cu sora mea un teren pe care mama l-a mostenit la randul ei de la tatal ei, adica bunicul, care l-a cumparat in 1937 cu acte de vanzare cumparare la notar (avem originalul).
La colectivizare terenul a fost inscris la C.A.P. (fortat) si s-a dat loc de casa unora care nu aveau...
Dupa revolutie la retrocedare s-a restituit, (cu frontul de la drum ciuntit de gospodaria construita) iar pe titlul de proprietate in dreptul acestui teren s-au trecut 60 ari intravilan.
Dupa un an, in urma unui proces privind mai multe suprafete neretrocedate, s-a emis alt titlu pe care in dreptul acestui teren s-a trecut 55 ari. (55 erau cu acte dar in realitate suprafata posedata era mai mare)
In anul 2004 mama a cedat posesia celor 5 ari care erau in plus, cu acte de mana, vecinului alaturat.
S-au stabilit hotarele, vecinul si-a marit gradina cu 5 ari si a stapanit-o de atunci fara nici o tulburare.
In 2008 mama a murit, iar in 2023 a murit si tatal.
Acum cand am devenit mostenitor cu acte in regula, vecinul vrea , pe baza acelui act de mana sa-mi dezmembrez terenul si sa-i dau cei 5 ari..
Am refuzat. A deschis proces si a blocat cartea funciara...
Cautand sa deslusesc istoria terenului am depistat ca in 2016 a stramutat hotarele acaparand inca 5,7 ari, pe care intabularea sistematica gratuita i-a trecut la primarie, iar ai nostri 55 ari i-a intins si ne-a impins in toti vecinii ba ne-am ales si cu o bucata de 250mp extravilan ca sa ne fie mai ,,usor "in cazul in care am vrea sa-l vindem...
Acuma ma intreb si va intreb: cu procesul lui sper sa ma descurc pentru ca proprietatea nu se transfera cu acte de mana dupa 20 de ani...dar oare cei 5 ari ocupati abuziv (peste cei 5 ari cedati in 2004) cum sa procedez?
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2024
Tonny1937, utilizator

Alte discuții în legătură

Emitere titlu de proprietate din ordinul prefectului Lilipop1 Lilipop1 Mama mea a mostenit de la un unchi decedat terenul si casa unde a locuit Matusa încă trăieste. Unchiul a murit in anul 2000, iar in 2006 au facut la notar ... (vezi toată discuția)
Probleme de cadastru cu vecinii alexb2009 alexb2009 Buna ziua. In 1966 bunicii mei au cumparat o suprafata de teren intravilan de 990mp. Dupa masurarea cadastrala, vecinul din dreapta a scos tarusii, care ... (vezi toată discuția)
Mai am teren agricol cornel10 cornel10 Mai am teren agricol de primit din partea lui bunicu . eu fiind mostenitor , an adeverinta si Titlu de propietate nu este trecut terenu .Titlu de propietate ... (vezi toată discuția)