Am o firma cu sediul social in Arad, si am un apartament cumparat pe persoana fizica in Timisoara, unde de asemenea se gasesc si toti clientii mei. M-am gandit sa fac un contract de comodat intre persoana fizica si societate prin care sa modernizez si apartamentul. Valoarea investitiei ar fi cam in jur de 20.000 lei. Din punct de vedere juridic este legal ca toate materialele de constructie (gresie, centrala) cumparate sa le pot trece pe firma chiar daca apartamentul este cumparat pe persoana fizica?
Contractul de comodat se vizeaza la Finante?
Multumesc
Din pdv contabil puteti amortiza modernizarea in spatiul respectiv pe durata contractului, dar problema Dvs este de alta natura: declararea sediului secundar din Timisoara.
daca va desfasurati activitatea acolo, da, este sediu secundar si trebuie declarat. Contractul de comodat nu s einregistreaza la finante deoarece este un imprumut fara bani (nu are ce sa se declare pentru impozitare)
Infiintare firma
elysapo
As vrea sa imi deschid o firma care se ocupa cu gazduire de saituri, prestari servicii montare camere de supraveghere, service pentru calculatoare...c-am tot ... (vezi toată discuția)