avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, am o întrebare legată de un contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, am o întrebare legată de un contract de comodat. ...

Bună ziua, am o întrebare legată de un contract de comodat.

Acum aproximativ 7 ani, am cumpărat o casă unde se află un rezervor de GPL pentru centrala de gaz. Foștii proprietari ne-au lăsat impresia că este vândut odată cu casa. Noi nu l-am folosit niciodată deoarece, după achiziția casei, am trecut pe rețeaua stradală de gaz.

Recent, am încercat să aflu cum se poate demonta și transporta rezervorul în alt loc, pentru a-l tăia și a-l folosi într-un scop complet diferit. Însă, am descoperit că rezervorul este subiectul unui contract de comodat. Acest contract a fost făcut acum 15 ani, cu o garanție de 200 lei, pe numele altcuiva, și am aflat că acea persoană nu sunt foștii proprietari, ci proprietarii care dețineau casa înaintea lor. Conform informațiilor primite de la firma respectivă, "contractul s-a reînnoit automat an de an", fără cunoștința mea pe foștii, foștii proprietari. Am impresia că firma nici măcar nu știu datele de contact ale acestora.

De când am cumpărat casa, în urmă cu 7 ani, nu am fost notificați de nimeni că acest rezervor nu ne aparține. Nu am primit nicio informare, nici măcar când am instalat gazul de pe rețeaua stradală. Dacă nu aș fi sunat, probabil că nici nu aș fi fost informat pentru încă mulți ani, iar acum am fost amenințat că rezervorul mi se va lua din propria curte.

Nu sunt foarte familiarizat cu legislația, dar am auzit că un contract se poate prescrie după un termen de 3 ani. Aș dori să știu dacă pot declara că acest rezervor a devenit proprietatea mea. Din bun simț, am propus să-l cumpăr pentru o sumă rezonabilă, aproximativ 1000 lei, dar încă nu se știe care va fi suma finală sau dacă voi fi lăsat să-l cumpăr.

Ce mi-ați propune să fac? Am mare nevoie de rezervor, dar nu îmi permit să plătesc o sumă mai mare de 1000 lei și nu știu dacă vor fi de acord să mi-l vândă.
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 10:49, 16 Martie 2024
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua

De când am cumpărat casa, în urmă cu 7 ani, nu am fost notificați de nimeni că acest rezervor nu ne aparține.
Nici nu trebuia.

Nu sunt foarte familiarizat cu legislația, dar am auzit că un contract se poate prescrie după un termen de 3 ani.
Informatia este falsa.

Aș dori să știu dacă pot declara că acest rezervor a devenit proprietatea mea.
Nu.

Ce mi-ați propune să fac?
Sa va luati gandul de la el. Probabil ca valoarea lui este mult mai mare de 1000 de lei.
De obicei, firmele care monteaza asemena rezervoare nu le vand, ci le demonteaza pentru a fi refolosite in alta locatie.
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2024
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
daca nu va intelegeti pt un pret, va trebui sa il inapoiati.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Continuați negocierea cu ei pentru că îl puteți obține la un preț și mai mic decât 1000 lei.
Nu înapoiați nimic,pastrati-l și așteptați.
Ei trebuie să il recupereze și sa-l vândă cui pot.Nu prea pot altcuiva decât dumneavoastră.
Continuați să negociați până își vor da și ei seamă că le va fi greu să intre pe proprietatea dumneavoastră pentru a-l demonta pentru că nu au nici o treaba cu dumneavoastră și nu au acces pe proprietatea dumneavoastră fără acordul dumneavoastră.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2024
mitabiciclista, utilizator
Dacă îmi puteți spune, vă rog, dacă nu voi fi de acord să-i las pe proprietatea mea pentru a-l demonta, ce trebuie să facă pentru a mă putea forța. Trebuie să vină cu poliția? Și ce document are nevoie pentru așa ceva? Chiar dacă, după cum spuneți dumneavoastră, eu nu dețin rezervorul, acesta se află pe proprietatea mea privată, iar contractul de comodat nu este pe numele meu.

Nu mi se pare corect ce am pățit cu rezervorul, dar legea nu este întotdeauna corectă. Am decis că, dacă nu ne înțelegem la preț, vreau să fac să le fie cât mai costisitoare și cu bătăi de cap pentru această procedură de recuperare, normal, cât se poate, doar legal.

De exemplu, ca să ajungi la rezervor trebuie să calci pe iarbă, iar acesta nu se poate transporta fără o mașinărie grea, care va distruge gazonul. Nu pot cere despăgubiri pentru orice deteriorare a proprietății, dacă se va ajunge acolo?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu au acces pe proprietatea dumneavoastră fără acordul dumneavoastră.
Au garanția din contractul de comodat cu fostul fostul proprietar.
Rezolva problema cu el conform contractului dintre ei.
Dacă sunteți de acord să le permiteți accesul pe proprietatea dumneavoastră este normal că le impuneți condițiile dumneavoastră.
Puteți să le faceți propunerea să vă plătească chirie mare pentru ocuparea terenului,termen pentru eliberarea terenului dacă nu vor să plătească,penalități de întârziere pentru fiecare zi de depășire a termenului de eliberarea terenului,plată pentru refacerea grădinii și altor pagube.
Faceți astfel încât recuperarea sa fi cat mai costisitoare pentru ei și cât mai avantajoasă pentru dumneavoastră.
Poate renunță in cele din urmă la rezervor din cauza pretențiilor exagerate.Cereti cat mai mult deci.
Trimiteți in scris somația,poate plătiți un avocat totuși să vă ajute cu redactarea ei pentru a avea succes.Si o formă legală.
Merită sa plătiți o consultație cu un avocat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2024
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am o întrebare legată de un contract de comodat. ... Stefnn Stefnn Bună ziua, am o întrebare legată de un contract de comodat. Acum aproximativ 7 ani, am cumpărat o casă unde se află un rezervor de GPL pentru centrala ... (vezi toată discuția)
Racordare la gaz si canalizare Andrei1982 Andrei1982 Buna ziua As dori si eu sa pun o intrebare referitoare la racordarea la gaz si curent: Acum un an am cumparat o casa (intabulata) ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute, proprietate fara acces la drumul principal kosoq kosoq Buna seara, Acum cateva luni am cumparat o casa, iar dupa ce am depus actele la Distrigaz pentru racordarea la reteaua de gaze am avut neplacuta placere sa ... (vezi toată discuția)