avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... ZBORUL CU WIZZ AL MINORILOR SI LEGEA ROMANIEI
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

ZBORUL CU WIZZ AL MINORILOR SI LEGEA ROMANIEI

buna ziua, aș avea și eu o întrebare legată de zborul cu wizz air. dacă minorii de peste 16 ani din România vor sa călătorească în alta țară neînsoțiți, cum este posibil? am încercat sa mă informez din câte surse am putut, ajungând la concluzia ca legea României spune clar ca le este permisă ieșirea neînsoțită din țară minorilor de 16 ani, dar numai în condiții speciale: vizita unei rude, scopuri medicale sau studii. Totuși, wizz nu oferă aceste informații pe platforma lor, întrucât îmi este foarte greu sa îmi dau seama. de asemenea, aș mai dori sa aflu dacă minorii de peste 16 ani pot călătorii și în scopuri turistice, respectând totoadata legea României sau dacă este posibil ca dacă doar unul sa se încadreze în legea României( 16 ani și vizitarea rudelor) sa poată și ceilalți sa zboare neînsoțiti. (Menționez ca am luat la cunoștință faptul ca este nevoie de acord de la notar al ambilor părinți și de restul de acte necesare) Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: 1234567qwertyu , utilizator 10:23, 16 Martie 2024
In ianuarie a calatorit copilul meu de 16 ani in Germania. A avut nevoie de procura notariala, cu acordul ambilor parinti. Pentru procura am avut nevoie de invitatie din Germania (de la o ruda). Pe invitatie scria adresa la care sta si perioada. Am inteles ca doar asa poate iesi minorul neinsotit din tara. Ca nu i-au cerut procura la aeroport, asta e alta discutie...
Minorul care a împlinit vârsta de 16 ani, titular al unui document de călătorie individual sau, după caz, al unei cărţi de identitate, cărţi de identitate simple sau cărţi electronice de identitate, poate să se deplaseze în străinătate neînsoţit, în următoarele trei situaţii:
- pentru a merge în vizită la rude.
- pentru studii sau pentru a participa la concursuri oficiale.
- pentru a urma un tratament medical fără de care viaţa ori sănătatea îi este pusă în pericol.
[ link extern ]
ar fi posibil ca dacă numai unul se încadrează în legea României, sa poată și ceilalti merge având în vedere faptul ca pe wizz se considera Adulți de la 16 ani care pot lua în grija alți copii?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2024
1234567qwertyu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie minor dintr-o tara schengen in alta Radu2205 Radu2205 Buna ziua, Am un copil de 16 ani si locuim in Polonia. Este posibil ca el sa calatoreasca cu avionul intr-o alta tara schengen(Germania) cu avionul ... (vezi toată discuția)
Singur la 16 ani cu avionul intr-o tara schengen, fara procura? cristianmod cristianmod Buna ziua. Pentru a calatori singur cu avionul intr-o tara Schengen, un minor mai mare de 16 ani mai are nevoie de procura ca merge la rude? (vezi toată discuția)
Trecere granita minor neinsotit horia85 horia85 Buna seara, Cu speranta ca am postat intrebarea in forumul potrivit, voi incepe prin a mentiona ca peroana in cauza sunt eu. (minor, 17 ani ... (vezi toată discuția)