avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dacă sunt acuzat pentru talharie și nu mau judecat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dacă sunt acuzat pentru talharie și nu mau judecat încă sunt ...

Dacă sunt acuzat pentru talharie și nu mau judecat încă sunt în control judiciar îmi pătează cazierul cu ceva va rog sa ma ajutați!!!
Cel mai recent răspuns: Ștefania_26 , utilizator 00:35, 17 Martie 2024
Îmi spuneți va rog e talharie usoara sunt în control judiciar de 4 luni și nu mai lucrez ca nu știu dacă mia pătat cazierul

Gabone05 a scris:

Dacă sunt acuzat pentru talharie și nu mau judecat încă sunt în control judiciar îmi pătează cazierul cu ceva va rog sa ma ajutați!!!

Da, dacă sunteți sub control judiciar înseamnă că s-a pus în mișcare acțiunea penală și ați dobândit calitatea de inculpat. Iar odată pusă în mișcare acțiunea penală se face mențiune și în cazier. Dar să știți că puteți lucra dacă angajatorul e de acord. Mai bine ii explicați situația. Adică înscrierea faptei în cazier nu vă anulează dreptul la muncă dacă sunteți liber. Dacă erați pe arest era altceva.

P.s. au mai pus și alții întrebarea asta legată de mențiunea faptei și cineva le tot spune că atât timp cât nu s-a judecat definitiv nu este trecut în cazier. FALS.
Va asigur și teoretic (art. 11 din legea 290/2004) și practic (am clienți în curs de judecată in situația asta) că odată pusă în mișcare acțiunea penală acest lucru se înscrie în cazier.

Gabone05 a scris:

Îmi spuneți va rog e talharie usoara sunt în control judiciar de 4 luni și nu mai lucrez ca nu știu dacă mia pătat cazierul

Gabone05 a scris:

~ final discuție ~