avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept la mostenire

Buna ziua,

As dori sa obtin o lamurire cu privire la urmatoarea situatie: sotul meu si una dintre surorile sale considera ca le-a fost incalcat dreptul la mostenire dupa parintii lor, prin faptul ca cealalta sora a lor ar fi incheiat, in timpul vietii parintilor, un contract de vanzare cumparare a apartamentului detinut de catre acestia, pentru care de fapt nu a platit nimic. Intrebarea este daca acest contract este legal, mai ales ca ceilalti frati nu au avut cunostinta de existenta lui, si daca ar putea fi asimilat unui contract de donatie, care inteleg ca nu i-ar exclude pe cei doi frati de la masa succesorala.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:25, 16 Martie 2024
Contracul este perfect legal dacă este perfectat la notar.
Nu trebuiau înștiințați ceilalți frați de faptul că sora a cumpărat imobilul.
Proprietarii n-aveau obligație să dea explicații nimănui, pentru cum au dorit să dispună de bunurile lor.

Dacă se bănuiește că ar fi fost de fapt o donație mascată, și nu o vânzare-cumpărare reală, acest lucru trebuie dovedit cu probe în fața instanței de judecată.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa mi spuneti ce sanse am, la urmatoarea speta: ... ani24 ani24 Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce sanse am, la urmatoarea speta: suntem 3 frati, 2 surori si un frate, una fintre surori a primit un apartament care era pe ... (vezi toată discuția)
Ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, ... Ålesund Ålesund ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager. Cealaltă fiică primise deja în 1995 ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala apoi contract vanzare ovidiumol ovidiumol Tatal meu are o fiica din prima casatorie si pe mine din a doua casatorie. Tata a mostenit o casa+teren => bun propriu, desi e mostenita in timpul ... (vezi toată discuția)