avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la dreptul de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la dreptul de mostenire

Buna ziua,as dori sa ma sfatuiti in urmatoarea problema.Sotul meu impreuna cu fratele sau si un var drept sunt singurii mostenitori de pa bunica paterna care a decedat anul trecut in februarie.Acest var ne a instiintat de acest lucru,i s a comunicat ca refuzam mostenirea,dar sotul meu si fratele sau nu s au prezentat la notar,pt succesiune deoarece nu erau in tara.Acum dupa un an,primim comunicare adresa de tribunal,pentru ca sotul si fratele sa se prezinte in termen de 25 zile,la intampinare cu pretentiile ce le au,sub sanctiunea pierderii acest drept.Poate fi rezolvat acest proces in absenta lor,ei fiind in continuarie plecati din tara,acest proces a fost deschis de varul lor,iar ei refuza mostenirea,este vb de niste teren.Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2024
stafy, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:59, 17 Martie 2024
Buna ziua,
Renuntarea la mostenire se face printr-o declaratie expresa data in fata notarului sau in fata instantei.
Daca acestia sunt plecati din tara, va trebui sa trimită un inscris/scrisoare către instanta, aratand în mod expres ca renunta la mostenire.
Dar, atentie: renuntarea la mostenire este totala, nu numai pentru „un teren” . Se vor considera străini de mostenire fata de orice alt bun (al defunctului) prezent sau viitor.
Prin lipsa unui raspuns din partea lor,instanta nu considera ca nu si revendica dreptul la mostenire,si sa i dea castig de cauza varului,deoarece pur si simplu nu s interesati de acest lucru si nu vor sa faca nici un efort sau vreo cheltuiala in acest sens?
E chiar atât de greu sa meargă la o Ambasada sau la un Consulat și sa dea fiecare o declarație de renunțare la moștenire, care costa 3 euro?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pentru imobil a_riel a_riel Suntem 3 frati,unul locuieste in Germania,unul in Italia iar eu in Romania in apartamentul mamei noastre.Ea e decedata si nu a facut acte pentru nici unul ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala costa doina costa doina Doresc sa stiu cum pot renunta copiii la masa succesorala in favoarea mea,sotia supravietuitoare,ce acte imi trebuie,mai adaug ca au trecut 3 ani de la decesul ... (vezi toată discuția)
Renuntare succesiune dandin dandin mama si fratele meu vor sa renunte la succesiunea dupa tatal nostru in favoarea mea.fratele este stabilit in germania si din cauza pandemiei nu poate sa revina ... (vezi toată discuția)