avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Actiuni ulterioare posibile la respingerea CEDO
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Actiuni ulterioare posibile la respingerea CEDO

Actiuni ulterioare posibile la respingerea CEDO
Dacă o acțiune la CEDO este respinsa pe motiv ca reclamantul nu a fost afectat suficient pe art.34 (deși au fost enumerate circa 5..6 incalcari incadrabile în art.34 și este vorba de o posibila crima, Parchetul neanchetand nimic ), se mai poate face ceva? Dacă da, ce?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:15, 18 Martie 2024
După ce o hotărâre de Cameră a fost adoptată, părţile pot solicita retrimiterea cazului în faţa Marii Camere iar aceste
cereri sunt acceptate în cazuri excepţionale.
Colegiul de judecători ai Marii Camere decide în ce măsură un anumit caz va fi retrimis Marii Camere pentru re-examinare.
Nu cred ca o data respinsa, se va mai întâmplă ceva cu cererea aia.
Ce ati reclamat și cum v-a afectat și de unde știți ca nu s-a cercetat de către parchet și s-a ajuns la concluzia corecta?
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2024
gi-jane2, moderator
M-a afectat faptul ca Parchetul nu a dat curs dosarului deschis, nu a făcut o ancheta în adevăratul sens sa cuvântului, ci o spoiala de ancheta, nu a răspuns solicitării de consultare a dosarului, ci a clasat dosarul(nu am văzut nici acum dosarul penal,ce cercetări s-au dispus a fi făcute în acel caz etc), iar Tribunalul le-a dat dreptate cu o răutate înspăimântătoare, nu a fost posibil sa fac o expertiza medico-legala sau sa cer deshumarea. Cum adică nu m-a afectat?Dumneavoastră ați avea timp sa credeți ca urmele de traume de pe chipul unei persoane decedate sunt din cauza accelerației gravitaționale? E vorba despre dreptul meu la un proces echitabil. Ce părere v-ati face dumneavoastră despre...CEDO când respinge reanchetarea morții unui om in asa o situatie ??

gi-jane2 a scris:

Nu cred ca o data respinsa, se va mai întâmplă ceva cu cererea aia.
Ce ati reclamat și cum v-a afectat și de unde știți ca nu s-a cercetat de către parchet și s-a ajuns la concluzia corecta?

nu am scris ca nu v-a afectat, v-am intrebat cum v-a afectat sau mai degraba ce? nu sti scris despre ce e vb.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar respins la cedo - alte posibilitati? sorinflorentin2106 sorinflorentin2106 Buna seara, O intrebare am. Daca dosarul este respins la CEDO ce cai de recurs mai exista. Sau ce instante internationale se mai pot contacta. Multumesc ... (vezi toată discuția)
Retrimitere in fata marii camere raffica raffica cauza mea la cedo a fost retrimisa in fata marii camere................ce inseamna acest lucru, si cam cat ar dura pana judecatorii se vor decide asupra ... (vezi toată discuția)
Obtinere hotarare definitiva si irevocabila iulius22ro iulius22ro Buna ziua, Am contestat anul trecut procesul verbal si a urmat un proces (fond+recurs) la judecatoria Bacau, sentinta definitiva si irevocabila din 12 ... (vezi toată discuția)