avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită carte funciara acte inscriere
Discuție deschisă în Executare silită

carte funciara acte inscriere

buna ziua!
care sunt actele si pasii pt inscrierea in cartea funciara a unui debit, de catre executorul judecatoresc?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: leonardy44 , utilizator 11:56, 22 Martie 2024
ÎNSCRIEREA ACTELOR DE EXECUTARE SILITĂ IMOBILIARĂ.
Codul de Procedură Civilă.

Art. 109. -
(1) În executarea silită imobiliară, conform normelor Codului de procedură civilă, somaţiile sau notificările vor menţiona numărul cadastral al imobilului.

(2) Actele de executare silită imobiliară se vor nota în cartea funciară.

Art. 110. -
Începerea procedurii de valorificare a dreptului de ipotecă se va menţiona în cartea funciară a imobilului care se urmăreşte. Încheierea care va consemna această operaţiune se comunică tuturor părţilor interesate.

Art. 111. -
Dacă executarea silită se efectuează asupra unor imobile aflate în indiviziune sau în comunitate, înscrierea se face, în primul caz, până la nivelul cotei-părţi cuvenite debitorului, şi pe întreg imobilul, în al doilea caz.
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2024
Dapix, utilizator
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere somatie de plata in cartea funciara leopold2010 leopold2010 Buna ziua, Vreau sa stiu si eu daca si cum o somatie de plata poate fi inscrisa in cartea funciara. Existau doua ipoteci de grad I si II inscrise in cartea ... (vezi toată discuția)
Ipoteca teren fara constructie razvan11catalin razvan11catalin Buna ziua! Am urmatoarea dilema: cineva, o societate X a contractat un credit de la o banca - creditul a fost garantat cu un teren. Dupa semnarea contractului ... (vezi toată discuția)
Construire de apartamente pe imobil ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)