avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Administrator judiciar - probleme de etică
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Administrator judiciar - probleme de etică

Suntem în situația unei societăți comerciale aflate în procedură de insolvență. Întrebarea este legată de comportamentul administratorului judiciar, care și-a angajat fiul, student, în respectiva societate comercială, fără ca acesta să fie prezent la serviciu decât în foarte rare ocazii. În schimb, își încasează salariul cu regularitate.
Este vorba doar de o abatere de la etica profesională a administratorului judiciar sau de mai mult decât atât?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2024
luciangav, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 11:22, 21 Martie 2024
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pare mai mult decat o simpla abatere etica (art. 301 Cod pen. "Folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane") insa avand in vedere nu cunosc amanuntele si ca intreaga procedura se desfasoara sub supravegherea judecatoruui sindic ar trebui sa il sesizati mai intai pe acesta privitor la situatia ivita pentru ca se cheltuiec bani in defavoarea creditorilor.
Mulțumesc pentru răspuns!
În plus față de cele semnalate mai sus, administratorul judiciar l-a determinat pe proprietarul societății comerciale să mute sediul acesteia într-un spațiu în care funcționează și biroul său, cheltuielile cu chiria și utilitățile fiind suportate acum în comun. De asemenea, un apartament deținut de fiul administratorului judiciar a fost închiriat societății comerciale pentru o sumă consistentă.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Creditorul majoritar sau consiliul creditorilor poate schimba administratorul judiciar si poate cere anularea contractelor incheiate in defavoarea creditorilor. Judecatorul sindic va solutiona de asemenea cererile facute de creditorii minoritari daca cei majoritari incearca sa abuzeze de drepturile lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate comerciala radiata parte vatamata si parte civila rrocambole rrocambole Administratorul unei societati comerciale X, cu aprobarea actionarului majoritar, a comis mai multe infractiuni prin care societatea comerciala a fost ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu rrocambole rrocambole Administratorul unei societati comerciale pe actiuni X, a vandut toate activele societatii la preturi aprox. 5 ori mai mici decat cele de piata iar banii ... (vezi toată discuția)
Parte vatamata este persoana juridica radiata din registrul comertului rrocambole rrocambole Administratorul unei societati comerciale pe actiuni X, a vandut toate activele societatii la preturi aprox. 5 ori mai mici decat cele de piata iar banii ... (vezi toată discuția)