avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj fara avocat?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj fara avocat?

buna ziua. am terminat procesul de divort in octombrie 2009. as dori sa incep si proces de partaj , dar as vrea sa stiu daca se poate si fara avocat si ce acte sunt necesare daca se poate. eu cu fostul sot achizitionasem in urma cu aproape 3 ani un apartament prin credit ipotecar. in urma divortului, eu m-am mutat din oras si fostul sot a ramas in apartament. el nu vrea sa vindem apartamentul, dar nici ratele nu le plateste la timp, ca urmare , avand in vedere ca eu am un venit stabil, pe mine ma suna frecvent de la banca , pentru ca ratele sunt platite de catre fostul cu mare intarziere, si de aproape 3 ori am fost in pragul de a ni se pune apartamentul la licitatie. eu i-am propus de multe ori fostului sot ca daca vrea sa ramana in apartament , il cedez ( nu stiu nici asta legal cum as putea sa fac), numai ca in caz de neplata a ratelor, sa nu mai stau cu frica ca eu o sa fiu cea care plateste toate cheltuielile de licitatie a apartametului, executare si tot ce implica preluarea de catre banca a apartamentului. pe langa aceasta rata apartamentului, as mai vrea sa includ in partaj si impartirea altei rate facute in urma cu 4 ani pe numele meu, atunci fiind casatoriti, din rata respectiva mai am 2 ani de plata. datorita faptului ca la proces de partaj as avea de impartit doar datorii as vrea sa mi se raspunda daca pot incepe proces de partaj fara avocat, ca sa ma scutesc de alte cheltuieli.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:06, 3 Februarie 2010
buna ziua!
solutia este urmatoarea:
-trebuie sa luati legatura cu banca
- trebuie sa faceti act aditional la contractul de creditare, posibil ca banca sa mai ceara o garantie supilmentara pt sot. prin acest act aditional dvs va va inceta calitate a decoplatitor;
-va trebui sa va emita o adresa din care sa rezulte ca banca este de acord cu paratjul.
-se va face actul de paratj si ulterior act aditional la contractul de ipoteca.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2010
ContSters97658, utilizator
buna ziua .
nu este obligatoriu sa va angajati un avocat care sa va reprezinte.
daca credeti ca puteti redacta singura actiunea si aveti cunostinte juridice , puteti sa va reprezintati singura in instanta .
fiind vorba de un imobil achizitionat cu credit ipotecar, veti avea nevoie de o declaratie de la banca, precum ca este de acord cu partajul .
de asemenea se va face act aditional la contractul de credit.
probe: inscrisuri, martori, prezumtii, expertiza .
Sincer,partajul este una dintre cele mai complaxe cauze, procedural vorbind.Mai ales daca nu va intelegeti cu sotul sa faceti tranzactie( pe care tot un avocat e necesar sa v-o redacteze) va fi extrem de greu sa va reprezentati singura, mmai ales ca platiti si taxa de timbru de 3% pe care o veti pierde daca vi se respinge actiunea....In orice caz, succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartamentul luat pe credit, la divort, cui ramane? nevestedisperate00 nevestedisperate00 Buna. Am cumparat impreuna cu sotul meu un apartamen pe credit de la banca in urma cu 2 ani jumate. Titularul creditului este sotul meu, insa la dosar sau ... (vezi toată discuția)
garant într-un contract de credit ipotecar pentru un apartament bun comun. pot prelua creditul dacă fostul soț refuză să mai achite ratele? mariaevelina mariaevelina Buna ziua Dupa casatorie in 2008 am contractat impreuna cu fostul sot un credit ipotecar. Divortati din dec 2017, sentinta de divort ne-a dat dreptul mie ... (vezi toată discuția)
Lesire girant coplatitor din contractul de credit, dupa divort TOS55555 TOS55555 Dupa divort,partaj,fostul sot ramane cu casa pt care exista credit ipotecar si la care sunt eu sunt girant,iar mama coplatitor.El nu vrea sa modifice ... (vezi toată discuția)