avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CASS datorat de la depozite bancare Am ajuns la ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CASS datorat de la depozite bancare Am ajuns la concluzia ...

Plata CASS datorat de la depozite bancare

Am ajuns la concluzia ca trebuie sa platesc taxa de CASS , minima . Cum se poate face concret ? Unde se plateste ? Ce trebuie sa fac ca sa achit acesta taxa ?
Cel mai recent răspuns: laura1016 , utilizator 13:53, 28 Martie 2024
Buna ziua,
Daca venitul din dobanzi este mai mare de 19800 lei depuneti declaratia unica, indicat ar fi sa aveti SPV.
Adica concret , inteleg , ar fi asa ; daca am inteles corect :
1.sa fac cont in SPV
2.sa depun acolo declaratia unica 212

Si mai departe , unde platesc concret taxa ? Si ce suma se trece ?venitul din dobinzi se trece net sau brut ? trebuie sa anexez documente justificative ?
Faceti cont in SPV, solicitati adeverinta de venit pentru 2023 tot in SPV, o sa regasiti declaratia 205 depusa de bancile de la care ati incasat dobanzile si le declarati in declaratia unica.
In cateva zile dupa depunerea declaratiei solicitati tot din spv obligatiile de plata si va directioneaza automat pe platforma de plati, de asemenea dupa depunerea declaratiei obligatiile de plata le regasiti si pe ghiseul.ro si la fel aveti posibilitatea sa le platiti cu cardul.
Multumesc; am sa lucrez sa vad ce iese.
Am incercat sa ma inregistrez in SPV ,si m-am impotmolit la rubrica "Tipul de aprobare" , Nu am primit nici un document . Ce trebuie selectat acolo ?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2024
laura1016, utilizator

Alte discuții în legătură

Declarare venit din inchiriere popescueduard4 popescueduard4 buna ziua, am si eu urmatoarea nelamurire: am un contract de chirie care are efect incepand cu data de 01.03.2024. Am depus cererea de inregistrare (formularul ... (vezi toată discuția)
Am un imobil închiriat unei persoane juridice. Lucian 1987 Lucian 1987 Bună seara, Am un imobil închiriat unei persoane juridice. Conform noilor modificări fiscale ( ordonanta 115/2023 -ordonanța \"trenulet\"), impozitul ... (vezi toată discuția)
Declaratie unica 2023 inchiriere: venit net 2022 versus estimat 2022 delia mitroaica delia mitroaica Am un contract de inchiriere de la 1.03.2022 la 31.12.2023. Anul trecut am depus o declaratie unica cu venitul estimat din inchiriere. Anul acesta am depus ... (vezi toată discuția)