avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Sentinta judecatoreasca prevede repunerea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Sentinta judecatoreasca prevede repunerea in functia ...

Buna ziua! Sentinta judecatoreasca prevede repunerea in functia avuta anterior deciziei de concediere, plata unor despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul.
Se va adauga dobanda legala penalizatoare, de la data scadentei fiecarui drept pana la data platii efective.
In acest caz, s-au calculat salariile cuvenite, indemnizatia de hrana si zile de co conform perioadei in care ar fi fost angajat si dobanda.
Trebuie calculata si actualizarea sumelor cu indicele de inflatie, de la data scadentei pana la pronuntarea sentintei?
Mentionez ca in sentinta nu se face referire la acest aspect.
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2024
Ibanesti, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:29, 20 Martie 2024
sentinta este clara : plata unor despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate ... Trebuie calculata si actualizarea sumelor cu indicele de inflatie.
Multumesc pentru promptitudinea raspunsului!
Dar mai am o nelamurire: actualizarea sumelor cu indicele de inflatie se calculeaza pana la data platii efective a debitului( august 2023) sau data pronuntarii sentintei definitive (decembrie 2022)?
Pana la data mentionata in hotarare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii cuvenite caiuscorneliu caiuscorneliu Am fost concediat si am castigat in instanta salariile indexate,majorate si reactualizate. Am o intrebare : aceste drepturi se calculeaza pana la data ... (vezi toată discuția)
Art. 80 codul muncii reinterpretat danbutnaru danbutnaru Buna ziua, Chiar daca poate suna repetitiv si redundant fata de alte intrebari similare, va rog sa ma ajutati in intelegerea termenilor indexare, majorare ... (vezi toată discuția)
Ce fel de dobanda se aplica drepturilor salariale ca urmare a reintegrarii unui fost salariat? Raluca - Elena Stefan Raluca - Elena Stefan 1. Ce fel de dobanda trebuie aplicata unor drepturi salariale care trebuie acordate din urma, ca urmare a unui fost salariat care trebuie reintegrat in munca? ... (vezi toată discuția)