avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Restituirea imprumut , executare silita pe apartament ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Restituirea imprumut , executare silita pe apartament ipotecat

Buna ziua, am fost intr o relatie 3 ani, iar persoana cu care am fost m a ajutat/imprumutat cu o suma de bani necesara renovarii unei case la tara. Pe ordinele de plata scrie imprumut fara dobanda sau donatie .Intre timp relatia s a incheiat, fiind la distanta.
Persoana respectiva vrea sa ii dau toti banii inapoi repede si ma ameninta ca altfel ma da in judecata.
Eu vreau sa ii dau in schimbul banilor casa pe care am renovat o.
Mentionez ca in afara de aceasta casa de la tara pe care vreau sa o dau la schimb, detin si un apartament cu credit ipotecar in Bucuresti.
Ce sanse sunt daca ma da in judecata sa pierd apartamentul ipotecat?
Instanta ma executa mai intai pe casa de la tara sau pe apartmentul ipotecat. Multumesc mult.
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2024
ELA72, utilizator
Cel mai recent răspuns: ELA72 , utilizator 09:06, 20 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fostul concubin nu este obligat sa accepte oferta propusa de dvs.Totusi un proces durează ,angajați avocat ,trageți de timp,cu puțin. noroc poate dura 2,3 ani etc.Intai trebuie sa câștige procesul,apoi spe pune problema de o eventuala executate silita etc.E cale lunga pana acolo..
Am inteles.Ma framanta totusi intrebarea : poate sa ma execute mai repede pe apartamentul ipotecat din Bucuresti care este mai vandabil, decat pe pe casa de la tara?O sa incerc vand casa cat pot de repede si sa achit suma, dar mai dureaza.Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj relație de concubinaj Lianadan Lianadan Partaj relație de concubinaj Bună ziua, Am deschis proces de partaj în urma unei relații de concubinaj. Locuința este a părinților lui, la care ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar andreea_magda andreea_magda Am un credit ipotecar in Bucuresti, un apt de 3 camere in drumul taberei de care vreau sa scap pt ca nu mai traiesc in romania de aproape 4 ani. nu ma ... (vezi toată discuția)
Divort - imi pot acuza sotul de imoralitate daca el a recunoscut ca are o relatie extraconjugala ioana paun ioana paun BUNA ZIUA! SUNT IN DIVORT CU SOTUL MEU . NU AVEM COPII. CEL CARE A DEPUS CEREREA DE DIVORT A FOST EL , INVOCAND NEPOTRIVIREA DE CARACTER. IN REALITATE, ... (vezi toată discuția)