avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Suprafata totala utila gresita in releveu
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Suprafata totala utila gresita in releveu

Buna ziua,ma confrunt cu o situatie in care nu am mai fost.
Pregatind actele pentru vanzarea apartamentului mostenit,am observat ca suprafata totala utila este gresita,este 36mp la un apartament cu 3 camere,in timp ce la restul actelor (schita)apare 70,iar din calculele reiesite din releveu tot 70 reiese,doar ca e gresit totalul..Am incercat sa dau de inginerul topograf,am dat niste mail-uri,momentan sunt in asteptare..ce pot face in aceasta situatie ? Banuiesc ca un alt releveu....altceva pentru a modifica aceea greseala ca sa pot vinde catre proprietarii noi ? precizez ca ei cumpara prin credit si nu vreau sa aiba vreun refuz din cauza problemei.
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 21:52, 19 Martie 2024
Este posibil sa puteti face o lucrare de "indreptare eroare materiala", depinde ce s-a gresit si unde. Asta poate fi depistat doar dupa un studiu amanuntit al actelor.
Va recomand sa apelati la o firma de topografie, eventual alta decat cel care a intocmit lucrarea si sa le platiti serviciile lor.
S-a gresit doar suma totala a suprafetei utile a locuintei,atat.

Dalisevici a scris:

S-a gresit doar suma totala a suprafetei utile a locuintei,atat.

Da. Dar trebuie vazut de ce, si unde s-a gresit. Dumneavoastra aveti doar actele "pe hartie" la indemana, insa noi avem niste sisteme informatice in care introducem datele. Pe langa "hartie" este posibil sa existe o greseala si in aceste sisteme informatice. Si aici s-a putut gresi in 2-3 feluri diferite, care au rezolvari diferite.
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2024
Vladislav20, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren intabulat peste intabularea mea Akim4 Akim4 Buna ziua! Ma confrunt și eu cu o problema a unui pământ aflat in posesia mea și caut o soluție pentru asta, fiind mai tânăr îmi sunt total străine ... (vezi toată discuția)
Suprafata gresita in contract de vanzare-cumparare dara25 dara25 Buna, Am nevoie de o informatie, va rog. Avem aprobare pentru credit de prima casa si am gasit un apartament care in contractul de vanzare - cumparare are ... (vezi toată discuția)
Schita (releveu) gresita, poate cauza probleme pe viitor? Buttercupsquash88 Buttercupsquash88 Schita (releveu) gresita, poate cauza probleme pe viitor? Buna ziua Sunt in procesul achizitionarii unui apartament cu banii jos. Apt a fost listat ... (vezi toată discuția)