avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Suprafata totala utila gresita in releveu
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Suprafata totala utila gresita in releveu

Buna ziua,ma confrunt cu o situatie in care nu am mai fost.
Pregatind actele pentru vanzarea apartamentului mostenit,am observat ca suprafata totala utila este gresita,este 36mp la un apartament cu 3 camere,in timp ce la restul actelor (schita)apare 70,iar din calculele reiesite din releveu tot 70 reiese,doar ca e gresit totalul..Am incercat sa dau de inginerul topograf,am dat niste mail-uri,momentan sunt in asteptare..ce pot face in aceasta situatie ? Banuiesc ca un alt releveu....altceva pentru a modifica aceea greseala ca sa pot vinde catre proprietarii noi ? precizez ca ei cumpara prin credit si nu vreau sa aiba vreun refuz din cauza problemei.
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 21:52, 19 Martie 2024
Este posibil sa puteti face o lucrare de "indreptare eroare materiala", depinde ce s-a gresit si unde. Asta poate fi depistat doar dupa un studiu amanuntit al actelor.
Va recomand sa apelati la o firma de topografie, eventual alta decat cel care a intocmit lucrarea si sa le platiti serviciile lor.
S-a gresit doar suma totala a suprafetei utile a locuintei,atat.

Dalisevici a scris:

S-a gresit doar suma totala a suprafetei utile a locuintei,atat.

Da. Dar trebuie vazut de ce, si unde s-a gresit. Dumneavoastra aveti doar actele "pe hartie" la indemana, insa noi avem niste sisteme informatice in care introducem datele. Pe langa "hartie" este posibil sa existe o greseala si in aceste sisteme informatice. Si aici s-a putut gresi in 2-3 feluri diferite, care au rezolvari diferite.
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2024
Vladislav20, utilizator

~ final discuție ~