avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fratele meu e condamnat a executat mai mult de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fratele meu e condamnat a executat mai mult de jumatate din pedeapsa ...

Fratele meu e condamnat a executat mai mult de jumatate din pedeapsa dar nu este eliberat conditionat deoarece nu are posibilitatea sa plateasca obligatiile civile cum poate demonstra ca este in imposibilitatea de a plati ? As vrea sa știu daca si daunele morale pe care le are de platit sunt considerate obligatii civile ? Adica trebuie sa plateasca cheltuielile de judecata si daunele morale sau poate plati doar cheltuielile de judecata si apoi dupa eliberare sa plateasca daunele morale?
Cel mai recent răspuns: Alexandra Dogaru , Avocat 00:04, 20 Martie 2024
Bună ziua! Doar cheltuielile de judecată ar trebui să fie avute în vedere de instanță, iar nu și cheltuielile civile (daunele morale, spre exemplu). Pentru a dovedi lipsa posibilităților financiare poate obține o adeverință de la ANAF din care să rezulte ca nu realizează venituri.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~