avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Branșament curent electric cu probleme
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Branșament curent electric cu probleme

Bună ziua,

Vă rog să mă ajutați cu un sfat.
Am următoarea problemă:Nu mă pot racorda la curentul electric.

Povestea este următoarea: am început construcția casei și bineînțeles ca înainte am urmat pașii legali, am mers și am scos certificat de urbanism, am colectat toate avizele necesare conform CU.

Am primit de la ENEL aviz favorabil unde scria clar ca sunt rețele în zonă și pot fi preluat în rețea, am depus totul la primărie și am primit AC.

Când am depus documentele pt ATR branșament am primit răspunsul ca nu se poate emite aviz tehnic de racordare…distanța mai mare de 100m față de pct de racordare! iar eu ca persoană fizică nici nu pot cere extinderea rețelei.

Acuma nici de la ENEL și nici de la primărie nimeni nu mi-a spus adevărul înainte să incep construcția.

Conform ordinului 17/2022 pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind racordarea utilizatorilor la reţelele electrice de interes public. Ar fi trebuit ca avizul emis să fie NEFAVORABIL!

Ce aș putea face mai departe? Este vina ENEL?

Mulțumesc

Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2024
staijosaidoi, utilizator
Cel mai recent răspuns: staijosaidoi , utilizator 17:17, 21 Martie 2024
O situație similară am rezolvat prin montarea bpmt sau bpm pe cel mai apropiat stâlp iar de acolo am plecat subteran pe sub șanțul stradal până la cutia de eclipse din locație
În cazul meu nu se poate asta, nu există stâlp în apropiere…totul este subteran

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare atr de catre enel AndaBarsan AndaBarsan La solicitarea de eliberare ATR depusa la Enel Giurgiu, am primit rasuns cu inchiderea solicitarii pe urmatorul motiv: \"SC E-Distibutie Muntenia SA informeaza ... (vezi toată discuția)
Salut, am următoarea situație. in vederea obținerii autorizației ... Hn1990 Hn1990 Salut, Am următoarea situație. In vederea obținerii autorizației de construire am obținut de la e-distributie muntenia aviz amplasament favorabil. Mai ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie bransament electric pe drum privat Tica2019 Tica2019 Buna seara, Am autorizatie de construcție casa P+M și imprejmuire emisă în data de 19.11.2019. Am solicitat la SDEE Transilvania Sud ATR. Am primit aviz ... (vezi toată discuția)