avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara,sunt divorțată și am un copil minor în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara,sunt divorțată și am un copil minor în întretinere,fostul ...

Buna seara,sunt divorțată și am un copil minor în întretinere,fostul soț lucrează în străinătate,in tara apare cu venituri 0.cum pot sa aflu unde lucrează exact pentru a obține drepturile ce i se cuvin micuței? mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2024
Tunaru Carla, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tunaru Carla , utilizator 15:00, 28 Martie 2024
Depinde de legislatia tarii in care lucreaza. In unele tari nu exista nici o cale legala. In unele tari este posibil sa se puna in executare prin avocat direct in acea tara.

Puteti sa contactati Ministerul Justitiei - Departament Cooperare Internationala. Solicitati informatii cu privire la executarea in acea tara, intrebati daca se poate executa prin Min Justitiei in baza vreunei Conventii sau intelegeri.
Mulțumesc pt răspuns ,am uitat sa precizez că nu cunosc în ce țară lucrează,din ce știu e o firma din Cehia care a contractat mai multe lucrări în diverse țări.A fost audiat telefonic și a spus că nu lucrează în țară iar afara lucrează pe unde găsește,o lună in Polonia,o luna in Cehia a lucrat și prin Sidney,dar venituri are și destul de substanțiale,fostele cunoștințe comune spun că în țară se plimba cu mașini scumpe,doarme la hotel,că vine in țară regulat.
Sunteti in proces de stabilire pensie intretinere sau executare?

Oricum, daca sunteti convinsa ca are un contract (orice forma legala) cu o firma din Cehia, puteti formula prin Min Justitiei o cerere de aflare circumstante financiare, in baza Conventiei de la Haga privind recuperare pensie intretinere in strainatate.

Vorbiti cu avocatul, daca nu pot fi cuantificate veniturile, aratati ce posibilitati ar avea sa genereze venituri.
Mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,ma numesc laura gaspar si va scriu în speranța că ... Laura Gaspar Laura Gaspar Bună ziua,ma numesc Laura Gaspar si va scriu în speranța că mă puteți ajuta cu un sfat, tatăl fetitei mele trăiește în Sardegnia, Italia, am o ... (vezi toată discuția)
Marire pensie de intretinere stefail stefail Buna seara. In urma divortului din anul 2020,fostul sot este obligat la plata unei pensii de intretinere de 1/4 din venitul minim pe economie, pentru un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa imi dati un model de chemare in judecata ... koreh silvia koreh silvia Buna ziua! Va rog sa imi dati un model de chemare in judecata pentru pensia de intretinere si stabilire domiciliu minor.Eu cu tatal copilului suntem separati ... (vezi toată discuția)