avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comunicare hotărâre proces penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Comunicare hotărâre proces penal

Buna ziua. Am avut un proces pe art 336, conducere sub influența alcoolului. Ieri am avut termen de pronunțare și instanta a dat soluția prin hotărâre cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Întrebarea mea este următoarea. Pot să mă duc luni la grefa sa cer copie după hotarare pentru a scurta termenul de comunicare la adresa și pentru nceperea curgerii termenului de apel? Se consideră a fi comunicată daca fac acest lucru? Am înțeles că hotărârea este redactată și semnată în momentul pronunțării ei prin mijlocirea grefei de instanta. Sau exista un termen până când se redactează acea hotărâre? Mulțumesc frumos anticipat pentru raspunsuri
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2024
ionuthalici, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alina-Andreea Plugaru , Avocat 14:14, 22 Martie 2024
Buna ziua,

Conform art. 407 Cod procedura penala:

(1) După pronunţare, o copie a hotărârii sau, după caz, a minutei se comunică procurorului, părţilor, persoanei vătămate şi, în cazul în care inculpatul este arestat, administraţiei locului de deţinere, în vederea exercitării căii de atac. În cazurile în care rezultatul deliberării se consemnează într-o minută, după redactarea hotărârii, aceasta se comunică procurorului, părţilor şi persoanei vătămate în întregul său. În cazul în care părţile ori persoana vătămată nu înţeleg limba română, hotărârea sau, după caz, minuta se comunică acestora într-o limbă pe care o înţeleg.

(1 indice 1) Dacă persoanele prevăzute la alin. (1) se prezintă la pronunţarea făcută în şedinţă, înmânarea, la cerere, sub luare de dovadă, a hotărârii sau, după caz, a minutei se consideră comunicare. De asemenea, se consideră comunicare şi înmânarea, sub luare de dovadă, a hotărârii sau, după caz, a minutei, prin mijlocirea grefei instanţei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minuta nesemnata de judecator aporti aporti Am primit o minuta a sedintei camerei de consiliu a judecatorului de camera preliminara care este semnata doar de grefier prin care mi se respinge plangerea ... (vezi toată discuția)
Care este termenul pentru care poate face inculpatul apel ciurli_si_burli ciurli_si_burli Am observat ca este foarte ambiguu termenul la care poate face apel inculpatul: Art. 410 1) Pentru procuror, persoana vătămată şi părţi, termenul de ... (vezi toată discuția)
Comunicare pentru parchet mezgageza mezgageza hotararea redactata se comunica si parchetului? (vezi toată discuția)