avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Deplasari externe prelungite in Weekend
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Deplasari externe prelungite in Weekend

Se intampla cu ocazia deplasarilor externe , biletul de avion la plecare sau/sosire din/in Romania sa fie in weekend, datorita orarelor de zbor. Ce obligatii are angajatorul in aceste cazuri, legat de timpul de munca si remunerarea lui?
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2024
daniela.fiterau, utilizator
Cel mai recent răspuns: daniela.fiterau , utilizator 22:54, 24 Martie 2024
1. În privinta încadrării timpului petrecut pe drum spre și de la locul delegării, nse poate invoca cauza E-11/20, unde Curtea de Justitie a Uniunii Europe a pronunțat, la data de 15 iulie 2021, o hotarare care prevede: „timpul necesar petrecut in deplasare, in afara programului normal de lucru, de catre un lucrator catre un loc altul decat locul sau de prezenta fix sau obisnuit pentru a-si exercita activitatea sau atributiile in acest alt loc, astfel cum impune angajatorul sau, constituie „timp de lucru” in sensul articolului 2 alineatul (1) din Directiva 2003/88/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 4 noiembrie 2003 privind anumite aspecte ale organizarii timpului de lucru. Este irelevant daca deplasarea in cauza se efectueaza in intregime in interiorul SEE sau catre sau din tari terte in cazul in care contractul de munca este incheiat in temeiul legislatiei nationale a unui stat SEE si reglementat de aceasta. In plus, nu este necesara nicio evaluare a intensitatii activitatii desfasurate in timpul deplasarii.”


2. Pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore consecutive, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timpul de lucru in timpul deplasarii Ionut ILIE Chimtotal Ionut ILIE Chimtotal Buna ziua. Sunt angajator firma din Bucuresti, program de lucru 8-16. Voi avea o echipa care se deplaseaza la Arad pentru efectuarea unor lucrari. Se vor caza ... (vezi toată discuția)
Timpul de lucru in delegatie ddoinatm ddoinatm in calitate de salariat al unui SRL, sunt trimis in delegatie in alta localitate decat in cea care lucrez, iar timpul de deplasare este de aproximativ 7 sau 8 ... (vezi toată discuția)
Program de lucru si deplasarea in interes de serviciu albertlr albertlr Buna As dori sa va cer sfatul/ajutorul pentru a ma lamuri cum se interpreteaza : \\\"Art. 108. - Timpul de munca reprezinta orice perioada in care ... (vezi toată discuția)