avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cum găsesc măsurătorile terenului fără nr ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cum găsesc măsurătorile terenului fără nr cadastral/topografic?

Am doar extrasul de carte funciară, și numărul acestuia, știu și suprafața dar am nevoie de măsurători exacte pentru că cel mai probabil vecinul meu (tot o casă veche, fără numere cadastrlae și topografice) a mutat gardul mai aproape.
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2024
intrebsieuceva, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 23:39, 22 Martie 2024
Angajați un topograf si o intabulați
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Primul pas este sa contactati un inginer topograf care sa masoare terenul si sa va faca o actulizare de date facand receptia imobilului d-voastra in sistemul integrat de cadastru. Daca vecinul nu are facuta receptia inaintea d-voastra si peste terenul d-voastra lucrarea va fi receptionata fara probleme si vor fi posibile doar doua rezultate: a) gardul vecinului e pe mezuina, b) gardul vecinului este pe terenul d-voastra. Daca a) este fals iar b) adevarat aveti la indemana o actiune in granituire si revendicare. Insa inainte de a merge la un avocat faceti masuratorile cum am scris. N-ar trebui sa coste mult peste 1000 lei si va ajuta enorm sa stiti cum stati si sa aveti siguranta ca nici un vecin nu mai poate muta gardul pentru ca se poate vedea usor cu GPS-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere de parcele in teren cocoon cocoon Pentru construirea unui gard am chemat primaria sa masoare terenul meu si al vecinului cu care ma invecinez. Doar ca el a contestat aceste masuratori. Am ... (vezi toată discuția)
Vecinul si-a construit gardul pe terenul meu DANIEL2568 DANIEL2568 In luna martie 2016,am cumpărat o casa cu terenul (construit + gradina) ce măsoară ca suprafața 1000 m2. In momentul cumpărării, fosta ... (vezi toată discuția)
Vecinul de langa terenul meu mi a luat aproape 2 metri de teren din proprietatea mea moldoveanu mihaela moldoveanu mihaela Ce am de facut ? Vecinul meu mi a luat aproape 2 m de teren din terenul meu si-a mutat practic gardul cu aprope 2 metri in terenul meu nu este un om pacifist ... (vezi toată discuția)