avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, acum cateva zile am sustras un maieu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, acum cateva zile am sustras un maieu dintr-un magazin ...

Buna ziua,acum cateva zile am sustras un maieu dintr-un magazin din incinta mall ului in valoare de 110 lei.Crezand ca maieul nu are niciun antifurt pe el l-am imbracat iar cand am iesit a bipăit.Am asteptat sa vina paznicul care mi a facut un control precizand sa imi ridic bluza in sus.Dupa ce am returnat si achitat produsul respectiv politia a fost chemata si mi s-a intocmit un proces verbal.As dori sa stiu daca mi se poate infaptui un dosar penal sau voi scapa doar cu o amenda.Tin sa mentionez ca nu am mai avut antecedente penale.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Anamaria_20 , utilizator 16:01, 23 Martie 2024
Buna ziua,

Dumneavoastra ati savarsit infractiunea de furt in forma simpla, indiferent daca ulterior ati achitat acel bun, initial ati intentionat sa il sustrageti ceea ce desigur se incadreaza la savarsirea infractiunii de furt. S-ar putea intocmi un dosar penal, insa avand in vedere cele petrecute, ca banuiesc ca v-ati cerut si niste scuze si apoi ati cumparat acel bun, sa presupunem ca a intervenit impacarea, ceea ar inlatura raspunderea penala.

O zi buna!
In cazul in care apelez la un avocat,cu ce ma poate ajuta in acest caz?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vi s-a intocmit dosar penal, urmeaza sa se faca cercetari si sa se dipuna o solutie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca veti fi chemata la parchet in vederea audierii dumneavoastra, atunci ar fi bine sa apelati la un avocat specializat in drept penal care sa va asiste pe tot parcursul urmarii penale si mai departe, daca va fi cazul.
Dupa cat timp pot sa cer reabilitarea de drept in cazul intocmirii dosarului penal si cum se procedeaza?Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din magazin EugenG1 EugenG1 Buna , am 37 de ani si nu am antecedente penale (nu am avut nici macar o amenda in viata mea ). Dupa o cearta cu fosta prietena am fost intr-un mall unde am ... (vezi toată discuția)
Furt papuci - consecinte Petrepetrecere Petrepetrecere Sunt un baiat de 18 ani , am incercat sa sustrag o pereche de papuci in valoare de 110 lei dintr-un magazin cunoscut din mall ,a sunat alarma , m-au prins ... (vezi toată discuția)
Mare belea :( Mundrucz Mundrucz Mare belea :( Buna ziua, Ieri am facut o mare prostie. Fiind intr un magazin Carrefour din orasul in care stau, am sustras o sticla de whiskey in valoare ... (vezi toată discuția)