avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am facut la notar un act de dezmembrare in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am facut la notar un act de dezmembrare in doua loturi ...

Buna ziua,
Am facut la notar un act de dezmembrare in doua loturi a unui teren extravilan agricol. În trecut am mai facut un astfel de act, la un alt notar mai experimentat in aceste operatiuni.
Actul vechi se numeste simplu Act de dezmembrare, iar ca scop al dezmembrarii este trecuta vînzarea.
Noul act se numeste Act de dezlipire, desi in interiorul actului notiunile dezmembrare si dezlipire sînt folosite cu inconsecventa. De asemenea, exista o fraza care prin care eu, proprietara declar ca dezmembrarea nu se face in vederea construirii.
Am cerut lamuriri notarului despre aceste lucruri, dar mi-a raspuns simplu: asa se face.
Întrebare: chiar este necesara specificarea referitoare la construire în cuprinsul actului de dezmembrare in doua loturi a unui teren extravilan agricol?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ossimona , utilizator 21:10, 24 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dezmembrare sau dezlipire înseamnă același lucru.
Și da, trebuie specificat scopul dezmembrării, fiindcă asa solicita cei de la Cartea funciara.
Altfel, nu intabuleaza și trimit notarului actul înapoi, împreună cu un referat de completare.
Multumesc pt raspuns. Intreb pentru ca mai corect mi s-ar fi parut sa fie scris motivul, adica 'in scopul vinzarii'. Nu mi se pare normala aceasta specificare care impune o restrictie inutila in cazul unui teren agricol care mai e si extravilan.

~ final discuție ~