avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa o matusa.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa o matusa.

Am avut o matusa. Aceasta a decedat la varsta de 93 de ani. Sotul si copii ei au decedat inaintea ei, neavand alti mostenitori. Suntem 11 nepoti care avem calitatea de mostenitori. Eu sunt singurul care a avut grija de ea benevol si fara nici o pretentie. Matusa era foarte uracioasa si nu a vrut sa lase mostenire nimanui in timpul vietii. Pe ceilati nepoti nu ii intereseaza averea ramasa in urma ei ( o casa su cateva hectare de teren). Ei nu doresc sa se intereseze de succesiune si nu doresc sa plateasca nimic, desi se afla in orasul in care se poate face succesiunea. Ce pot eu sa fac? Pot sa deschid procedura de succesiune de unul singur? Daca platesc taxele pot sa mostenesc eu totul sau trebuie o declaratie notariala de la fiecare in parte?
Multumesc anticipat pt. raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 16:39, 25 Martie 2024
Buna ziua, puteti dezbate succesiunea la notar iar daca ceilalti mostenitori nu se prezinta, trebuie mers in instanta. In functie de cand a murit matusa, ceilalti mostenitori pot fi considerati straini de mostenire situatie in care mosteniti integral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire intre frati izabi izabi va rog sa ma ajutati cu o problema.Sora mea a decedat ,si am fost 4 frati,din care eu am ramas singurul supravietuitor,Toti avem copii,numai ea ,cea ... (vezi toată discuția)
Succesiune si mostenire Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: 1. Matusa mea (sora tatalui) a ramas vaduva din anul 2000.Mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Probleme succesorale edinuta edinuta Incerc sa fiu concis pt, o problema incalcita. Eu sunt unicul mostenitor al mamei mele decedate acum 25 ani si al tatalui decedat acum 15 ani. Din locul de ... (vezi toată discuția)