avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. O intrebare, va rog. Sunt unic proprietar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. O intrebare, va rog. Sunt unic proprietar cu "acte ...

Buna ziua. O intrebare, va rog. Sunt unic proprietar cu "acte in regula" pe un imobil, teren + casa. As vrea ca si concubina cu care am un copil, sa detina o cota de 1/2. Care ar fi cea mai scurta si ieftina cale? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: marcel.damaschin , utilizator 10:07, 26 Martie 2024
Stima! Concubina, nu sotie. Dar nu conteaza, nu? Multumesc.
Contează doar daca va veti răzgândi dupa ce ati donat. Daca v-ar fi sotie, donatia se poate revoca pe timpul casatoriei , daca ramane concubina, donatia nu e poare revoca ( decat pt ingratitudine, dar nu cred ca e cazul)
Da? Multumesc!
Si inca o precizare, daca am inteles bine. Este revocabila in anumite conditii evident, donatia facuta in timpul casatoriei "intre soti", nu si daca s-a facut inainte, nu? Multumesc.
donatia facuta IN TIMPUL casatoriei, se poate revoca FARA motiv DOAR IN TIMPUL casatoriei.

Alte discuții în legătură

Intrebare referitoare la contractul de donatie bommbonel_2005 bommbonel_2005 Buna seara, stimati utilizatori ai avocatnet.ro! Am o nelamurire in ceea ce priveste contractul de donatie pe care mama mea mi l-a facut pentru un teren ... (vezi toată discuția)
Donatie parte imobil, soti in divort clotild clotild In 2012 am cumparat un imobil impreuna cu prietenul meu, in 2013 ne-am casatorit. In luna mai 2014 vom divorta de comun acord.Ne-am impartit bunurile, am ... (vezi toată discuția)
Donatie intre soti vero_vero vero_vero sotul meu a mai fost casatorit si are doi copii majori din prima casatorie,are un apartament obtinut prin partaj voluntar in urma divortului si un teren ... (vezi toată discuția)