avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parcare vs Masina vs Copil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parcare vs Masina vs Copil

Salutare, locuiesc intr-un complex de blocuri care are si parcare privata. Pe o parte al acestor parcari se afla si un loc de joaca, iar joaca trece de "granita" locului amenajat direct in parcare ( trotinete, biciclete, curse, joc cu mingea etc etc). De foarte multe ori cand ma intorc acasa copii sunt in parcare si se joaca. De felul meu sunt extrem de precaut cand vine vorba de copii, dar dupa cum stim ei sunt imprevizibili.

De foarte multe ori am gasit copilasi pe jos care desenau cu creta sau veneau in viteza pe trotinete, fix in momentul cand dadeam coltul la bloc sa ma duc spre locul meu. Din pacate traiesc cu impresia ca la un moment dat, ceva rau se poate intampla. Parintii sunt genul de oameni extrem din inchisi la minte, alaturi de care nu poti dezbate sau discuta.

Intrebarea mea, avand in vedere ca este parcare privata de complex rezidential, caz in care se petrece un accident si un copil este lovit, ce pot face eu in prima instanta sa ma apar legal/juridic si ce risca un parinte. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:52, 27 Martie 2024
Urgenta ar fi de delimitare stricte a locului de joaca de locurile de parcare, astfel incat copiii sa nu poata patrunde in parcare. Puneti problema in adunarea asociatiei de proprietari. Faceti o notificare scrisa catre asociatie.
La receptia finala a complexului de blocuri, trebuia mentionat acest risc de accidentare si luate masuri in consecinta.
Multumesc de raspuns, ma puteti lumina un pic in legatura cu receptia si cu riscul de accidentare ?

Ideea este ca locul propriu-zis de joaca este delimitat de parcari cu un gard ( 185 cm h aprox ), dar parintii isi lasa copii sa patrunda si in parcare cu trotinete, biciclete, etc etc, iar acesti parinti, din punctul meu de vedere sunt inconstienti.

De ce am intrabat, ce pot pati daca lovesc un copil ? Acum cateva luni, erau copii care se jucau in parcare, eu ma urc in masina, pun telefonul la locului lui, pornesc motorul si dintr-o data aud senzorii de fata ca bipaie, ma dau jos...si era un copil pe vine in fata masinii...ce pot sa fac, daca parintii total nereceptivi si pusi pe scandal ?

Si mai pot da exemple.
Daca exista delimitare doar, fara avertizari vizuale si auditive plus un regulament al locului de joaca afisat la vedere, administratorul locului de joaca (trebuie sa existe cineva care poate fi tras la raspundere), nu este in regula.
Daca nu exista nominalizat un administrator acesta trebuie nominalizat/ platit de catre proprietarii din complex.
La receptia finala, se strange o comisie care accepta complexul si este predat asociatiei de locatari/ proprietarilor.
Riscul de accidentare al copiilor exista si chiar este mare. Prudenta la condus masina este obligatorie. Accidentarea unui copil atrage dupa sine raspunderea soferului, penala si/ sau civila, dupa caz.
Un paznic al locului de joaca poate fi o solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masini zgariate de copii zilnic in curte privata de bloc CoricoCCM86 CoricoCCM86 Buna ziua, Am rugamintea daca ma puteti indruma cum as putea aborda in vederea solutionarii, situatia de mai jos. Locuiesc intr-unul din cele 2 blocuri de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am avut neplăcerea ca un vecin sa ii calce trotineta ... Alin-g1993 Alin-g1993 Bună ziua. Am avut neplăcerea ca un vecin sa ii calce trotineta fetiței mele care se afla lângă bordură în spatele blocului unde se joacă. Cine este ... (vezi toată discuția)
Parcare /loc de joaca Catagmbz Catagmbz Buna tuturor . De ceva timp anumiți părinți au făcut schimb de parc cu parcarea pentru mașini. De fiecare dată când vin seara acasă , între cele 2 ... (vezi toată discuția)