avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procesul de pensie major intentat mamei mele (plecata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procesul de pensie major intentat mamei mele (plecata in Germania ...

Procesul de pensie major intentat mamei mele (plecata in Germania din anul 2012)s-a incheiat acum in martie 2024, prin Sentinta definitiva, dupa 22 termene pe parcursul a 4 ani (2 ani procesul in prima instanta si 2 ani ,,Apelul”) la care mama mea nu s-a prezentat niciodata refuzand toata corespondenta trimisa de judecatorie), .In urma acestei sentinte, eu, ar trebui sa primesc de la mama mea o anumita suma.(cand am initiat procesul -2019- eram in clasa a XII a acum sunt studenta in anul IV). Am epuizat variantele cu ,,Cooperarea intre instantele europene” dovedindu-se a fi apa in cosul de paie.(Tribunalul din Romania ramanand doar cu intrebarile puse si ,,formularul ,,A’ trimise tribunalui german) Ultima varianta care mi-a ramas a fost sechestru asigurator asupra unei sulte (ramase ,,definitive”prin hotarare judecatoreasca). Aceasta sulta se afla la terti popriti care deja m-au avertizat ca nu o sa primesc nici un ban, ca ei nu au de unde, si ca renunta la efectele sentintei privind sulta (al carui dosar a fost initiat tot de ei din dorinta perfectarii actelor pe un imobil mostenit ). A spera ca voi obtine ceva de la acesti terti popriti pare a fi vinzarea pielii ursului din padure. Dumneavoastra ce parere aveti ? (vis-à-vis de taxa de 10% pentru executor plus inca multe alte cheltuieli care, sigur vor aparea, tertii neasteptandu-ma cu banii la poarta ). Am convingerea ca eram mult mai castigata daca macar nu cheltuiam pentru acest proces tip ,,Fata Morgana”
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:51, 29 Martie 2024
Multumesc pentru raspuns. Sunt de acord cu Dvs daca justitia germana ar fi responsabila. In apelul declarat in proces, a trecut un an si partea germana n-a dat curs comisiei rogatorii initiate de tribunal, eu fiind obligata sa renunt la solicitarile din apel, ramanand cu calculul tot cu veniturile din Romania. Angajarea unui executor in Germania e posibil sa coste mai mult decat valoarea pensiei de intretinere cumulate pe 12 ani
Singura dvs sansa sa recuperati e prin executor și nu, nu e nimic în neregula, trebuie doar sa știți cât e sulta, daca acoperă cât va datoreaza și cheltuiala cu executarea.
Executorul notifica debitorul ca sulta ce o datoreaza sa o dea mamei,va trebui sa o plătească în contul dvs.
Problema e alta, ca pare ca dreptul mamei e prescris.
Riscați sa platiti măcar o somație de plata către executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validare poprire Biancamacovei Biancamacovei Buna ziua, In anul 2007, mama mea a contractat un credit pe numele meu. Nu a mai reusit sa plateasca ratele si nici nu m-a instiintat acest lucru, ramanand ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am si eu o problema juridica si doresc niste raspunsuri. ... galexoiu@yahoo.com galexoiu@yahoo.com Buna ziua Am si eu o problema juridica si doresc niste raspunsuri. Am castigat un proces cu o persoana care imi datora 11.000 lei. Fiindca nu a dorit sa mi-i ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor mancipri mancipri Speta . De aproximativ un an si jumatate mama copilului a deschis un cont la o anumita banca , cont in care tatal copilului sa depuna pensia alimentara . In ... (vezi toată discuția)