avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Eroare instanta, modificare statut
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Eroare instanta, modificare statut

Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati cu o opinie in ceea ce priveste urmatoarea situatie: am infiintat o asociatie in jud DB, dar am omis sa mentionez etajul in statut, la rubrica Sediu, acesta fiind mentionat in contractul de comodat. Instanta nu a sesizat aceasta discrepanta si a aprobat infiintarea, iar pe decizie apare adresa fara etaj, conform statutului. Ulterior, incercand sa depun cererea de inregistrare la administratia financiara, am fost informata cu privire la situatie si trimisa la judecatorie sa rezolv. Acum eu nu stiu daca trebuie sa o iau de la capat cu o noua actiune, respectiv de modificare a statutului sau, fiind si eroarea instantei, se poate rezolva altfel. La judecatorie, la absolut orice intrebare mi se raspunde sec cu "nu avem voie sa oferim consultanta juridica". Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2024
Tiana Andra, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tiana Andra , utilizator 09:17, 2 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, trebuie sa modificati Statutul cu adresa corecta si completa si sa depuneti documente pentru schimbare sediu la instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu doar in contractul de comodat, ci si in statut figura corect etajul, si instanta nu a preluat corect in hotararea judecatoreasca si in certificatul de inscriere si in inregistrarea din RAF, e eroare instantei si trebuie facut cerere de indreptare eroare materiala. Daca insa eroarea era in textul statutului ca nu se preluase adresa completa sau corecta asa cum aparea in contractul de comdoat si / sau in extrasul de carte funciara a imobilului, e eroarea ONG-ului care a depus statutul si trebuie sa parcurga procedura de modifcare acte constitutive chiar daca in realitate nu e propriu-zis o modificare, pentru ca instanta nu poate trece altceva decat scrie in statut si statutul nu il poate modifca instanta pe baza unei cereri a asociatiei, ci asociatia adopta hotararea de modificare a Statutului si parcurge procedura de verificare judecatoreasca si inscriere a modificarii in RAF si dupa raramnerea definitiva cere asociatia inscrierea adresei corecte / complete in certificatul de inscriere si apoi merge la ANAF sa ii emita certificat de inregistrare fiscala corect
Multumesc pentru raspunsul detaliat!

~ final discuție ~