avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare domiciliu în CI ca urmare a unui contract ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare domiciliu în CI ca urmare a unui contract de închiriere

Bună ziua!

Am următoarea nedumerire - urmează să închei un contract de închiriere pe o perioadă de 3 ani cu o persoană. Una din condițiile pe care le pune persoana respectivă este să fie luată în spațiu - adică în CI să apară ca domiciliu imobilul pe care îl închiriază.

Am luat legătura cu biroul evidență populație și am aflat, cu surprindere, că persoana respectivă își poate modifica domiciliul în CI doar cu prezentarea contractului de închiriere vizat de ANAF, nici măcar nu mai este nevoie de prezența mea ca proprietar.

Până aici nu am vreo problemă, nedumerirea mea este legată de ce se întâmplă după ce se încheie contractul de închiriere, fie că expiră perioada contractuală, fie că nu mai plătește și se reziliază respectivul contract.

Mă pot trezi cu persoana respectivă că îmi flutură CI-ul prin față și îmi spune că nu eliberează locuința că ea acolo are domiciliul trecut?

Mulțumesc,
Cristian
nedumerirea mea este legată de ce se întâmplă după ce se încheie contractul de închiriere, fie că expiră perioada contractuală, fie că nu mai plătește și se reziliază respectivul contract.



i se anuleaza domiciliul , mergeti la evidenta si declarati ca nu mai locuieste acolo, asta in legatura cu buletinul
Nu are legatura buletinul cu evacuarea, il evacueaza cu tot cu buletin, nu e problema.
Păi nu o să am cum să declar acest lucru, când de facto el va locui acolo. Când vine poliția să verifice îl va găsi acolo.

Eu mă refer la situația când nu părăsește locuința la finalizarea contractului.

De exemplu dacă ar pleca la finalizare și aș schimba yala e ok. După aceea chiar dacă se întoarce după o perioadă de timp nu mai are cum să intre decât forțând ușa.
Păi nu o să am cum să declar acest lucru, când de facto el va locui acolo. Când vine poliția să verifice îl va găsi acolo.


nu acuma , ci cand nu va mai avea contract, despra asta vorbim.

Eu mă refer la situația când nu părăsește locuința la finalizarea contractului.


si eu la fel. Repet, va putea fi evacuat chiar daca are buletin la adresa.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2024
gi-jane2, moderator
Admiterea unei acțiuni de evacuare nu are nici o.legatura cu faptul ca persoana respectiva are sau nu domiciliul trecut în buletin..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea abuziva a yalei intr-un imobil bun comun cu fostul sot lacramioaravasuianu lacramioaravasuianu Am divortat de curand si nu am facut partaj . Avem 2 locuinte ,un apartament la bloc si o casa care ca valoare este de 5 ori mai mare. Locuinta din buletin la ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare il_so il_so Mama este proprietara unui apartament dobandit in anul 1993 prin cumparare de la fostul ICRAL.Ea este in proces de evacuare cu fica si ginerele ei care ... (vezi toată discuția)
Anularea acordului de luare in spatiu mariana_1 mariana_1 din motive intemeiate, am luat acum un an in spatiu o persoana. adresa ei pe buletin in acest moment este la domiciliul meu. stie cineva (pentru ca m-am ... (vezi toată discuția)