avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. In urma cu cinci ani ,am facut succesiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. In urma cu cinci ani ,am facut succesiune pentru un ...

Buna ziua. In urma cu cinci ani ,am facut succesiune pentru un spatiu comercial ,iar de la notariat ,nu mi-a inclus si terenul de sub spatiu in certificatul de mostenitor ,astfel ca la cadastru la rubrica teren ,apare zero.In certificatul fiscal ,apar cote de teren , pentru care am si platit impozit dar in cadastru nu apare. Am fost la notarul la care am facut succesiunea ,si mi-a spus sa fac o reactualizare a cadastrului ,dar cand am vorbit cu o firma de profil ,mi-au spus ca trebuie sa refac certificatul de mostenitor ,sa includa notarul la care am facut actele si terenul aferent spatiului . Poate ma puteti ajuta ,cu un raspuns .Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Sorina Dura , utilizator 16:58, 29 Martie 2024
Pentru a face reactualizarea cadastrului, trebuie să dovediți că sunteți proprietar. Din certificatul de moștenitor nu rezultă că ați dobândit prin succesiune și terenul de sub spațiul comercial. Vina aparține notarului. Notarul trebuie să repare greșeala, prin act de rectificare, pentru că procedura succesorală nu s-a făcut corect. Dacă notarul nu vrea să întreprindă nicio acțiune prin care să-și corecteze propria greșeală, atunci singura soluție este să vă adresați instanței pentru a dobândi cota de teren aferentă spațiului comercial.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire cadastru si intabulare terenuri agricole (arabil) BALINT ELENA BALINT ELENA Buna ziua, Doresc sa mi se execute cadastrul si intabularea a doua terenuri, pe care le-am mostenit eu , fratele meu si mama mea, dupa decesul tatalui meu in ... (vezi toată discuția)
Rectificare act de mostenitor gabitza1007 gabitza1007 buna ziua. am si eu o mare problema. in anul 1972 bunicul meu impreuna cu bunica au cumparat un teren in suprafata totala de 299 mp. in anul 1987 bunica ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal pentru pf decedata sau anaf "de la anna la caiafa" cyan cyan Am fost in calitate de imputernicit la ANAF Constanta in vederea obtinerii unui certificat de atestare fiscala pentru o persoana decedata in urma cu mai mult ... (vezi toată discuția)