avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contract de colaborare persoana fizica si companie
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contract de colaborare persoana fizica si companie

Bună ziua,
Aș avea o întrebare: cum se procedează la plata taxelor și impozitelor când vine vorba de un contract de colaborare între o persoană fizică (fără PFA sau SRL) și o companie? Având în vedere că în contractul de colaborare este specificat că nu este responsabilitatea companiei să rețină impozitele aferente.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:14, 28 Martie 2024
Persoana fizica declara venitul la ANAF si este impozitat si taxat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce contract pot incheia cu un trainer colaborator? andreeanicolescu andreeanicolescu Sunt directorul unei companii de training care doreste sa colaboreze cu persoane fizice pentru activitatea de predare sau creare continut cursuri. Unele din ... (vezi toată discuția)
Impozit negrila negrila daca o persoana fizica obtineun venit in urma unui contract de asociere in participatiune cu o persoana juridica(SRL), trebuie sa declar la finante si sa ... (vezi toată discuția)
Conventie civila sau contract de comision srl/pf Invictus Invictus Salutare tuturor. Am si eu o mica nelamurire: se poate utiliza de catre un SRL o conventie civila sau un contract de comision, prin care respectivul SRL se ... (vezi toată discuția)