avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Directia Asistenta Sociala Brasov refuza constant ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Directia Asistenta Sociala Brasov refuza constant incheierea ...

Directia Asistenta Sociala Brasov refuza constant incheierea unui contract ingrijitor informal persoane varstnice motivand invaliditatea acestui contract ca si contract individual de munca.
Consider aceasta decizie ca discriminatorie avand in vedere calitatea mea de pensionar limita de varsta si dispozitiile constitutionale privind ingradirea dreptului la munca si cumulul pensie salariu.
Caut o solutie si eventual un avocat dispus sa se ocupe de acest litigiu.
[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:40, 28 Martie 2024
Îngrijitorul informal nu este angajat cu carte de muncă, deci nu este salariat, ci trebuie să lucreze cu jumate de normă la un angajator, și mai primește o indemnizație lunară de 1.268 de lei.

Asistența Socială din cadrul primăriei nu vă poate angaja, pentru că NU există statutul de salariat ca îngrijitor informal, ci acesta lucrează la un angajator cu jumate de normă, și pe lângă salariu primește și o indemnizație.

Prin Legea 355/2022 s-a stabilit, cu câteva zile înainte finalul lui 2022, ca îngrijitorii informali care își asumă responsabilitatea îngrijirii unei/ unor persoane vârstnice, aflate într-o situație de dependență sociomedicală, să beneficieze de un program de lucru de jumătate de normă și de o indemnizație egală cu jumătate din salariul de bază brut al îngrijitorului la domiciliu pentru gradația 0, potrivit Legii-cadru nr. 153/2017 a salarizării.

Așa cum apare în Legea-cadru nr. 153/2017, salariul de bază brut al îngrijitorului la domiciliu pentru gradația 0 este de 2.535 lei. Așadar, indemnizația brută acordată îngrijitorilor informali care muncesc și au, în același timp, grijă de o persoană vârstnică ar fi de 1.268 de lei.

www.avocatnet.ro/articol_642...
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ,.. ca sa devin ingrijitor informal pentru mama mea ... boule34 boule34 buna ziua ,.. ca sa devin ingrijijotor informal pentru mama mea care este certficst de handicap pot sa am servici cu contract de 8 ore? ca sa primesc acea ... (vezi toată discuția)
Acte îngrijitor informal adidanni adidanni Buna ziua, Va rog sa imi spuneti de ce acte am nevoie pentru a putea fi îngrijitor informal pentru o persoana vârstnică? Multumesc! (vezi toată discuția)
Buna ziua. ca pensionar, pot deveni ingrijitor informal , daca ... cosmineanugheorghe cosmineanugheorghe Buna ziua. Ca pensionar, pot deveni ingrijitor informal , daca am grija de socrul meu ,bolnav , cu grad de handicap accentuat si alte boli , chiar daca nu am ... (vezi toată discuția)