avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Bunica mea a decedat de curând și trebuie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Bunica mea a decedat de curând și trebuie începută succesiunea...

Buna ziua
Bunica mea a decedat de curând și trebuie începută procedura de succesiune, care ar fi pași?
Actele care trebuie pentru deschiderea procedurii succesorale.
Menționez că nu se găsește act de proprietate pe imobil, însă este trecut la primărie și se plătește pe impozit pe construcție. De asemenea am găsit un extras CF in care apare bunica mea că și proprietara.
Cum as putea obține un duplicat după actul de proprietate
Alta problema ar fi că soțul bunicii mele a decedat in altă localitate și nici certificatul de deces nu îl găsim, cum poate fi eliberat un duplicat al acestuia?
Ultima întrebare este legată de faptul că bunica, a avut doi băieți. Unul dintre ei a decedat și are un băiat, acesta poate declara in fata oricărui notar public că nu are pretenții la succesiune sau doar in fața notarului unde acesta este dezbătută?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:44, 28 Martie 2024
Buna ziua,
Pentru actele necesare succesiunii, mergeti si intrebati la notar. Copii ale actelor de proprietate se pot obtine de la emitent (notar, institutie, etc.), la fel si duplicatele certificatelor de deces. Renuntarea la mostenire se poate face la orice notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire fara testament ContSters91464 ContSters91464 Cazul de fata e destul de complicat pt mine si incerc sa-l descriu cat mai clar. O doamna singura, in varsta, cu doi copii(fete). Una din fiice decedeaza, ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificate deces si acte proprietate usernameg usernameg Ce acte sunt necesare pentru a deschide succesiune? Daca nu le am in posesie, cum se pot obtine? Se face cerere la primarie? E vb de succesiunea dupa ... (vezi toată discuția)
Pot obtine duplicat certificat de casatorie al parintilor ptr succesiune? dary@ dary@ Buna ziua. Prezentare context: Mama a decedat in 2013. Tatal nu doresta sa facem succesiunea dupa mama pe cale amiabila, asa ca voi fi nevoita sa o fac in ... (vezi toată discuția)