avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... 1.O notă acordata in ciclul gimnazial de un profesor ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

1.O notă acordata in ciclul gimnazial de un profesor poate fi ...

1.O notă acordata in ciclul gimnazial de un profesor poate fii contestată?(Din câte știu în vechea lege exista această posibilitate.)Dacă da,care este procedura?
2.Profesorul poate folosi acordarea notelor proaste ca metodă de disciplinare?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 22:19, 28 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Exista posibilitatea contestarii rezultatelor evaluării lucrărilor scrise. art. 106 alin. 1 lit g din Legea 198/2023. Cel mai simplu ar fi sa luati legatura cu profesorul si sa-i cereti sa va explice cum a evaluat lucrarea. Nu are nici un motiv sa va refuze o explicatie.
2. Nu. Disciplinarea elevilor se face potrivit dispozitiilor art. 107 din aceeasi lege si toate sancțiunile aplicate se comunică individual, în scris, atât elevilor, cât și părinților. Cu toate acestea acordarea de note proaste pentru a imoune disciplina este inca o practica atat de larg raspandita in Romania incat pare aproape o practica normala, dar nu este deloc asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care e nr de ore maxim a unui prof. la un singur liceu ? dar ... ATANASIE ATANASIE Care e nr de ore maxim a unui prof. la un singur liceu ? Dar la doua? Ma refer la nr de ore /saptamana. (vezi toată discuția)
De ce în învățământul universitar s-a dat lege sa nu mai ... Ivan Vintilica Ivan Vintilica De ce în învățământul universitar s-a dat lege sa nu mai lucrezi ca profesor după ieșirea la pensie si6 în învațămantul gimnazial și ... (vezi toată discuția)