avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxa de salubritate la sate
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxa de salubritate la sate

Buna ziua,

Am o casa la sat, Viile Satu Mare, Jud Satu Mare unde mergem doar de cateva ori pe an.
Recent am aflat de la mama mea ca exista o taxa de salubritate si pe care toata lumea din sate este obligata sa o plateasca.
Avand in vedere ca de la casa noastra nu se colecteaza gunoi deloc pe tot parcursul anului as vrea sa stiu cum pot evita la primarie plata acestei taxe avand in vedere ca angajatii primariei nu accepta plata impozitelor fara plata taxei de salubritate.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cristi G , utilizator 12:15, 18 Aprilie 2024
Am gasit urmatoarea informatie online.

legea finantelor publice nr. 273/2006
[ link extern ]

[ link extern ] /

Articol 30
(6) Taxele speciale se încasează numai de la persoanele fizice şi juridice care se folosesc de serviciile publice locale pentru care s-au instituit taxele respective.

Pot sa ma prezint cu aceasta informatie la sediul primariei si sa cer anularea taxelor pe serviciul de salubritate?
Nimeni nimic? :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa salubrizare sldbogdan sldbogdan Buna ziua !! In conditiile in care locuiesc la sat iar masina de gunoi nu poate ajunge niciodata la mn pentru ridicarea gunoiului din cauza lipsei unui drum ... (vezi toată discuția)
Taxa la gunoi Stanciut Stanciut Este corect ca plata facturi la gunoi sa fie trecuta la impozitul pe care il colecteaza primaria? (vezi toată discuția)
Taxa impusa de primarie. mariatu mariatu Buna ziua. In localitatea in care locuiesc suntem obligati( de primarie- ni s-a introdus aceasta plata pe aceeasi chitanta pe care platim si impozitul) sa ... (vezi toată discuția)