avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna ziua, In 28 septembrie 2023 institutia la care ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna ziua, In 28 septembrie 2023 institutia la care lucrez m.a ...

Buna ziua,
In 28 septembrie 2023 institutia la care lucrez m.a detasat la o alta institutie publica (eu fiind functionar public) pe o perioada de 6 luni adica 28.03.2024. Pe data de 21.03.2024 mi s a facut rechemare cu data de 22.03.2024. Pe 01.04.2024 institutia vrea sa imi faca o noua detasare fara acordul meu pe inca 3 luni de zile. Intrebarea mea este - Acest lucru este posibil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:05, 29 Martie 2024
Detașarea se dispune în interesul autorității sau instituției publice în care urmează să își desfășoare activitatea funcționarul public, pentru o perioadă de cel mult 6 luni. În cursul unui an calendaristic un funcționar public poate fi detașat mai mult de 6 luni numai cu acordul său scris.

In opinia mea, cred ca este posibil , intruca institutia ia in considerare doar 3 luni din prima detasare care include anul 2022.

Intrebati si la ANFP.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare temporara in functie publica de conducere moshulica moshulica care este perioada pentru care un functionar public de executie poate fi promovat temporar pe o functie publica de conducere, in decursul unui an ... (vezi toată discuția)
Detasare ana.chiorean ana.chiorean Se poate face detasarea unui functionar public de la o institutie publica la o alta institutie publica, intr-o fuctie de conducere pe o perioada de 6 ... (vezi toată discuția)
Mutare si detasare danielacr danielacr Buna ziua! In cazul in care am fost mutata temporar la un alt compartiment 6 luni, se poate continua cu detasare 6 luni fara acordul meu? Multumesc. (vezi toată discuția)