avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, am o problemă, sora mea și fostul ei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, am o problemă, sora mea și fostul ei concubin sunt ...

Bună ziua, am o problemă, sora mea și fostul ei concubin sunt în proces pentru custodia fetiței, am fost sunata de fostul meu cumnat și mama sa, și mi sa cerut sa merg ca martor în instanță, eu nu am fost de acord să merg, am avut o discuție și am fost înregistrată fără voia mea și a fost dusa înregistrarea în instanță, eu nu sunt și nici nu am fost de acord cu așa ceva, cum trebuie procedat pentru a nu merge acolo ca martor, nu vreau pentru că sunt problemele lor. Vă rog un răspuns urgent!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va pot sfatui sa nu va faceti datoria morala si civica de a merge ca martor intr-un proces in care e vorba despre viitorul unui copil. E o atitudine egoista, urata, lasa si daunatoare social. Puteti fi dusa la judecatorie de catre politie in baza unui mandat emis de judecator art. 313 Cod pr. civila
Împotriva martorului care lipsește la prima citare, instanța poate emite mandat de aducere.
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Chiar dacă am fost înregistrată fără acordul meu?
Una-i una si alta-i alta.

Inregistrarea dvs. fara acord este una, citatia in calitate de martor este alta.

Daca sunteti citata si nu va prezentati de buna voie, instanta poate emite mandat de aducere.

Daca ati fost inregistrata fara acord puteti formula plangere separata. Totusi, conform Art 226 din Codul Penal, "nu constituie infracţiune fapta săvârşită de către cel care a participat la întâlnirea cu persoana vătămată în cadrul căreia au fost surprinse sunetele, convorbirile sau imaginile, dacă justifică un interes legitim"
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe lângă mandatul de aducere instanta poate dispune amendarea dvs..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înregistrare neautorizată convorbire luxi luxi Intra sub incidenta legii înregistrarea pe telefon de către un coleg a discuțiilor din vestiarul unei secții ? Daca da ce lege este încălcată cui ... (vezi toată discuția)
Cum te aperi te vecinii spioni ? ccc19 ccc19 Buna ziua Doresc sa stiu,cum te poti apara de vecinii cate te spioneaza,si care folosesc pentru aceasta microfoane de perete,prin intermediul carora poti fi ... (vezi toată discuția)
Lnterceptare convorbiri telefonice comondor comondor Buna ziua, Am un caz interesant. In urma unei discutii pe care l-am purtat, interlocutorul meu mi-a reprosat niste fraze (chiar citate) pe care nu le putea ... (vezi toată discuția)