avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... De ce se dispune executarea unui mandat de arestare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

De ce se dispune executarea unui mandat de arestare european ...

De ce se dispune executarea unui mandat de arestare european in Romania? Care sunt posibilele motive pentru care strainii ar cere asta si nu extradarea? Daca pedeapsa se face in Romania, se maresete sau se fac, de exemplu, 7 luni, cat a dispus tara care a trimis mandatul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:39, 1 Aprilie 2024
Mandatul european de arestare este o procedură judiciară simplificată de predare transfrontalieră în scopul derulării urmăririi penale sau în scopul executării unei pedepse ori a unei măsuri de siguranță privative de libertate.

Nu pot fi extrădați din România:
a) cetățenii români, dacă nu sunt întrunite condițiile prevăzute la art. 20 din Legea nr.302/2004;
b) solicitanții de azil, beneficiarii statutului de refugiat sau ai protecției subsidiare în România, în cazurile în care extrădarea ar avea loc în țara de origine sau în orice alt stat în care viața ori libertatea acestora ar fi pusă în pericol sau în care ar fi supuși la tortură, tratamente inumane și degradante;
c) persoanele străine care se bucură în România de imunitate de jurisdicție, în condițiile și în limitele stabilite prin convenții sau prin alte înțelegeri internaționale;-
d) persoanele străine citate din străinătate în vederea audierii ca suspecți, persoane vătămate, părți, martori sau experți ori interpreți în fața unei autorități judiciare române solicitante, în limitele imunităților conferite prin convenție internațională.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat european geo-vem geo-vem in ce conditii poate fi extradata o persoana (vezi toată discuția)
Mandat european de arestare LaLeLi23 LaLeLi23 buna ziua! in momentul in care se emite un mandat de captura de politia italiana, pot fi extradat din uk? (vezi toată discuția)
Extradarea !! chris68 chris68 salut..cine stie daca un cetatean roman care a fost judecat definitiv intr-o tara membra Schengen si mai are de executat un rest de pedeapsa de mai putin de un ... (vezi toată discuția)