avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum sa scapam de oamenii care fura animalul de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum sa scapam de oamenii care fura animalul de companie pentru recompensa?( sau din alt motiv)

am un nou catel si am intrat in careva zi pe un forum de iubitori de animale sa vad una-alta despre ce-mi trebuie pentru companion. in fine... era acolo un topic cu ce ne facem daca ni se fura cainele, si era vorba despre trei vecini: unul avea un pui de ciobanesc, acesta i-a fost furat de al doilea si al treilea vedea de pe geam puiul de ciobanesc (despre care stia al cui este ) in curte la hot. n-au facut plangere la politie, si din cate am observat, nimeni care a intrat pe forum nu a venit cu ideea asta pentru ca vezi-doamne politia nu ar face nimic pentru ca este un caine. mai mult, cainele a disparut din curte seara. din cate stiu eu asta se numeste furt calificat. am intrat si eu p-acolo, mi-am dat cu parerea si am fost ironizata pentru partea de "pura teorie" pentru idealism si etc. si oamenii astia in loc sa mearga sa faca plangere (pentru ca totusi nu mi se pare gainarie sa intri la om in curte si sa furi ceva ce ajunge si pe la cateva sute de euro) erau de parere ca trebuie negociat cu hotul, adica sa-l mai si platesti dupa ce ca te fura. chiar asa sa fie? adica am inteles ca organele de cercetare nu sunt chiar de elita, dar totusi... cam ce ziceti voi ca ar trebui sa se faca in asemenea caz, mai ales ca majoritatea cainilor din ro nu au chip si sunt destul de multi care practica "rapirea animalelor" pentru recompense. m-am gandit ca fiind un bun mobil, posesia ar trebui sa fie relaticv usor de probat, dar oamenii astia nu vor sa auda de politie, proces etc.(proprietarii animalelor)
P.S. nu stiu cat de serioasa vi se pare problema, dar totusi sunt de parere ca cei care au obiceiul de a fura animalele de companie prezinta totusi un anumit grad de pericol social, adica trebuie sa ai ceva tupeu sa furi un caine din curtea cuiva, sau sunt eu pe langa?
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 15:03, 4 Februarie 2010
E o problema mare atata timp cat felul in care este lezat patrimoniul cuiva si atingerea psihica ii este adusa.
Singura cale pentru a asigura disparitia cainelui( iar nu pierderea patrimoniala- pecuniara), este sa va interesati de o lesa cu cip sau implantarea daca exista aceasta metoda( nu sunt la curent).
Daca nu, asigurati cainele de companie la o firma de asigurari( daca are ob asig animale).
Iar pentru prostii din politie, varianta este reclamarea la superior si tot asa.
Trebuie facuta plangere la politie.
Sau e furt calificat ( art. 209 lit. e Cod penal " in loc public") sau concurs furt/santaj.
Nu trebuie sa minimalizam problema, tot infractiune se numeste, pt ca azi ne fura cainele, maine ne rapeste copilul, Doamne fereste!

In Constanta nu te ironizeaza nimeni la politie pt asa ceva, plangerea se ia in serios, e vorba de incalcarea legii si nu se joaca cu asa ceva.


multumesc pentru raspunsurile promte. asta am tot incercat sa le explic celor care erau pe forumul respectiv, dar nu aveau incredere deloc in ce spuneam. si din cauza oamenilor care vor sa faca dreptate cu mana lor se perpetueaza clasa asta de infractori care nu doar ca nu patesc nimic, dar mai si primesc recompensa #-o si in loc sa incurajeze calea legala, postau tehnici de negociere :stunned: what's wrong with people??????
Din punct de vedere legal tot furt este ,indiferent de felul lui si de incadrarea juridica a acestuia.
Calea legala este clar ,plangerea penala si ca urmare aceasta trebuieste solutionata ca oricare alta plangere penala pentru furt.
@Simonsez
tot respectul pentru curajul si staruinta a demasca ,a discuta si a sensibiliza impotriva acestei din ce in ce mai des intalnita practica ,intreprinsa de catre exemplarul suprem al regnului animal,ajuns intre timp biped,dar cu suflet din ce in ce mai mic.
Realitatea cruzimii cotidiene manifestate de catre om impotriva necuvantatoarelor ne obliga sa recunoastem lipsa de civilizatie,vidul legislativ si dezinteresul general al autoritatilor in drept legal sa intervina
@adutescu
Din respect pentru dvs va respect opinia .
Realitatea nemediatizata a multitudinii cazurilor de cruzime impotriva animalelor ,
zilnic intreprinsa in orasul la care faceti referire=prima metropola din Romania,
atesta micimea sufleteasca a acelora care ucid cu deosebita satisfactie caini ,
pisici,gaini ,etc,cu autoturismul si lipsa de profesionalism si de interes in respectarea si aplicarea unitara a dispozitiilor in vigoare legea animalelor,din partea autoritatilor legal sesizate care invoca motivatii rusinoase,ridicole si penibile.
In orasul mentionat de catre dvs ,se petrec atrocitati impotriva necuvantatoarelor ,cu acordul tacit din partea administratiei locale ,atrocitati care au determinat anumiti factori din unitatea specializata sa se retraga din respectiva activitate.
Este regretabil ca omul ,ca fiinta suprema ,in loc sa desfasoare activitati de ridicare a nivelului de civilizatie ,cu buna stiinta ,ca act de vointa liber exprimat si materializat ,desfasoara demersuri de suprimare in masa, in special impotriva aceluia considerat ''prietenul cel mai apropiat al omului'' .
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2010
ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Incalcarea proprietatii private bodo gabriella bodo gabriella doresc o lamurire. Am o casa particulara in oras la noi, deocamdata nu locuieste nimeni acolo dar mergem zilnic ca am un caine acolo. Azi ne-a anuntat vecinul ... (vezi toată discuția)
Masacrarea animalelor. unde ma adresez impotriva celor violenti cu animalele? RamonaT85 RamonaT85 Buna ziua!! as dori sa va intreb cui trebuie sa ma adresez cu privire la ce se intampla in ultimele zile in Romania?? As dori sa fac o reclamatie vis-a-vis de ... (vezi toată discuția)
Miros urat de la vecini AndyManescu AndyManescu Buna ziua, Locuiesc in comuna Gilau, Cluj langa un vecin care-si tine cainele Ciobanesc German intr-un tarc de 1m pe 2m. Cainele nu este ingrijit deloc, si ... (vezi toată discuția)