am un nou catel si am intrat in careva zi pe un forum de iubitori de animale sa vad una-alta despre ce-mi trebuie pentru companion. in fine... era acolo un topic cu ce ne facem daca ni se fura cainele, si era vorba despre trei vecini: unul avea un pui de ciobanesc, acesta i-a fost furat de al doilea si al treilea vedea de pe geam puiul de ciobanesc (despre care stia al cui este ) in curte la hot. n-au facut plangere la politie, si din cate am observat, nimeni care a intrat pe forum nu a venit cu ideea asta pentru ca vezi-doamne politia nu ar face nimic pentru ca este un caine. mai mult, cainele a disparut din curte seara. din cate stiu eu asta se numeste furt calificat. am intrat si eu p-acolo, mi-am dat cu parerea si am fost ironizata pentru partea de "pura teorie" pentru idealism si etc. si oamenii astia in loc sa mearga sa faca plangere (pentru ca totusi nu mi se pare gainarie sa intri la om in curte si sa furi ceva ce ajunge si pe la cateva sute de euro) erau de parere ca trebuie negociat cu hotul, adica sa-l mai si platesti dupa ce ca te fura. chiar asa sa fie? adica am inteles ca organele de cercetare nu sunt chiar de elita, dar totusi... cam ce ziceti voi ca ar trebui sa se faca in asemenea caz, mai ales ca majoritatea cainilor din ro nu au chip si sunt destul de multi care practica "rapirea animalelor" pentru recompense. m-am gandit ca fiind un bun mobil, posesia ar trebui sa fie relaticv usor de probat, dar oamenii astia nu vor sa auda de politie, proces etc.(proprietarii animalelor)
P.S. nu stiu cat de serioasa vi se pare problema, dar totusi sunt de parere ca cei care au obiceiul de a fura animalele de companie prezinta totusi un anumit grad de pericol social, adica trebuie sa ai ceva tupeu sa furi un caine din curtea cuiva, sau sunt eu pe langa?
da... aici, din pacate nu stiu cand vom ajunge la un standard cat de cat acceptabil, pentru ca animalele sunt desconsiderate total in societatea romaneasca, dar unele cazuri sunt intr-adevar atrocitati si poate ati auzit si dvs de stapanul care si-a legat calul de un copac si i-a taiat capul cu drujba pentru ca nu facuse ceva bine animalul. eu sincer nu stiu daca m-as simti linistita in aceeasi incapere cu asa un om.
Daca s-ar fi pozat cainele furat in curtea infractorului ar fi fost dovada suficienta pentru a va sustine o plangere la politie. Doar cu plangerea si fara dovada nu faceti mare lucru. Poate doar daca depune marturie respectivul vecin.