avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua. Vă prezint următoarea situație:curte ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua. Vă prezint următoarea situație:curte comună unde ...

Bună ziua.
Vă prezint următoarea situație:curte comună unde locuiesc 2 familii,casele sunt separate ,doar curtea se folosește ca spațiu comun.
Cealaltă familie care louieste în această curte ,montează o cameră de supraveghere fără a cere acordul vecinului.
Acesta situație este legală? Se poate supraveghea un spațiu fără ca toate părțile implicate să fie de acord ? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 16:23, 17 Mai 2024
Faceti o reclamatie la ANSPDCP, autoritatea in domeniu.
[ link extern ]
Dar prima data trebuie sa luati legatura cu vecinul si sa-l informati ca potrivit normelor RGPD, utilizarea in scop personal a unui sistem de supraveghere este permisa doar pentru proprietatea sa privata.
www.avocatnet.ro/articol_516...

Am urmat pașii indicați.Am primit și răspunsul de la ANSPDCP conform căruia această situație se poate rezolva doar în instanță .
latka a scris:

Faceti o reclamatie la ANSPDCP, autoritatea in domeniu.
[ link extern ]
Dar prima data trebuie sa luati legatura cu vecinul si sa-l informati ca potrivit normelor RGPD, utilizarea in scop personal a unui sistem de supraveghere este permisa doar pentru proprietatea sa privata.

Si la judecatorie o sa va intrebe fix asa cum au fost intrebati si altii:
Si cu ce va deranjeaza ca a pus o camere pe proprietatea comuna? Explicati motivele deranjului.
Ce aveti de ascuns?
Aveti dreptul sa puneti si dv una .
Daca vecinul ar fi fost pensionar si ar fi stat tot timpul acasa nu ar fi fost ca si o camera de supraveghere
.
si la revedere.

Si s-a terminat procesul si au avut de achitat si cheltuieli de judecata.
La altii le-au zis la politie ca politia incurajeaza montearea cat mai multor camere de supraveghere.
Altfel ajungem ca si inainte de aparitia camerelor de supraveghere cand se intampla vreun eveniment si politia cerceta cerceta dar degeaba. Adica pe scurt:

Cand am venit cu amanta acasa toti vecinii au fost acasa si m-au vazut. Cand mi-au spart apartamentul nimeni nu a fost acasa!. ;)
Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2024
w_v_w_v, utilizator
Da, alte povesti nemuritoare și nimic despre lege.

Cu alte cuvinte, românii pot folosi camere video fără să respecte prevederile GDPR numai dacă acestea sunt orientate exclusiv către propria casă și propriul teren. Dacă o cameră video este orientată în așa fel încât este vizibilă, fie și doar parțial, o proprietate vecină sau un spațiu public, atunci lucrurile se schimbă radical.

w_v_w_v a scris:

Si la judecatorie o sa va intrebe fix asa cum au fost intrebati si altii:
[...]

Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~