avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vinzare teren
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vinzare teren

Buna ziua, vreau sa vind un teren construibil intravilan prin intermediul unei agentii imobiliare. Valoarea terenului este in jur de 700.000,00 euro.
Care este cota de TVA perceputa de agentie pentru vinzarea terenului?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: miki1960 , utilizator 12:07, 3 Aprilie 2024
sunteti firma fara TVA sau firma platitoare de TVA ?
Nu, sint persoana fizica.
pai atunci nu aveti treaba cu TVA la vanzarea terenului pt ca nu agentia e proprietara. Ea doar are comision din vanzare, dar contractul de vanzare cumparare se face intre dvs si client.

Se pune problema TVA la dvs daca ati mai vandut vreun imobil anul acesta.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract exclusivitate agentie imobiliara Radu Culcea Radu Culcea Sotia a semnat un contract de exclusivitate cu o agentie imobiliara pentru vanzarea unui apartament.Eu nu am fost de acord cu acest contract si nu am ... (vezi toată discuția)
Teren construibil sau neconstruibil deci platitor sau nu de tva ? sorin1977 sorin1977 am vandut mai multe terenuri si depasesc suma de 35000 de euro dar in momentul vanzarii terenurilor in contractul de vanzare cumparare scria teren arabil ... (vezi toată discuția)
tva teren waverider waverider Vreau ca societatea comerciala (perfect solvabila si activa, platitoare de TVA), care are in proprietate un teren intravilan construibil sa transfere acest ... (vezi toată discuția)