avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Produse refuzate dupa mai bine de 20 de zile de la ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Produse refuzate dupa mai bine de 20 de zile de la folosire.

O firma (X S.R.L.)livreaza produsele comandate de catre un client persoana juridica(Y S.A.) pe baza de aviz de insotire, care a fost semnat de reprezentantii celor doua societati.
Ulterior se emite factura (si aceasta semnata de catre vanzator si de catre cumparator). - oferte urmate de acceptare sau comandă
1. La momentul livrarii produsele sunt primite fara a se mentiona ca acesta nu respecta cerintele tehnice solicitate .
2. Din corespondenta scrisa(cerere oferta, oferta, comanda) singurele cerinte/specificatii tehnice, din partea cumparatorul ui, au fost cu privire la diametrul si grosime produsului.
3. Ulterior cumparatorul foloseste produsele(le monteaza).
4. La aproape 20 de zile de la receptie si de la montarea produselor, clientul aduce noi precizari cu privire la aspecte tehnice ce trebuiau indeplinite(specificatii tehnice care nu au fost detaliate anterior, nici pe parcursul corespondentei comerciale, nici cu ocazia emiterii comenzii). Clientul comunicand cu aceasta ocazie refuzul de a primii produsele, motivand ca acestea nu corespund tehnic cu ceea ce au solicitat (prin comanda scrisa + cerere oferta).
Mentionez ca intre cele 2 societati nu exista un contract cadru, fiind vorba doar de oferta urmata de acceptare sau comandă .

Intrebare :
1.Cumparatorul (Y S.A.), poate refuza produsele ca fiind neconforme dupa ce aceasta au fost livrate/primite si montate(folosite) in conditiile in care, din corespondenta scrisa (anterioara livrarii), reiese clar ca initial au omis sa detalieze tehnic, specificatiile tehnice suplimentare fiind comunicate ulterior ?

2. Ce masuri poate lua vanzatorul fata de refuzul cumparatorului de a achita contravaloarea produselor la data scadentei ?

Alte discuții în legătură

Speta colet retur cu produs diferit ClaudiuCom87 ClaudiuCom87 Se prezinta urmatoarea situatie: - pe 19.11.2018 am expediat un colet unui client - coletul a fost ridicat pe 21.11.2018, asa cum scrie si in tracking awb - ... (vezi toată discuția)
Contract comercial ginabis ginabis buna ziua imi poate spune cineva de unde pot descarca un model de contract comercial de colaborare calumea care sa ma si ajute la tribunal in caz de ... (vezi toată discuția)
Taxe transport si penalitati in cazul denuntarii unilaterale danieljianu danieljianu Am cumparat niste produse de la un magazin online si am decis ulterior sa returnez produsele, pe baza O.G. 130/2000. Insa am o nelamurire: In articolul ... (vezi toată discuția)