avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contor electric exterior desigilat neautorizat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contor electric exterior desigilat neautorizat

Contor electric exterior "modificat"
Buna ziua
Am urmatoarea problema: am un contor electric trifazic montat in exteriorul proprietatii. Desi cutia este prevazuta cu un anou in care se poate monta un lacat, furnizorul a preferat doar legarea unui sigiliu de acest anou si mi-a interzis si mie motarea unui lacat pe motiv ca-i restrictionez accesul la proprietatea lui. Astazi m-am trezit cu doi lucratori de la electricitate insotiti de doi politisti care m-au chemat afara si mi-au spus ca ambele sigilii au fost rupte si ca la una dintre faze s-au montat firele gresit. Cand am fost chemata contorul era deja desfacut si se lucra la el. Mi-au spus ca este o verificare de rutina, ca sigiliu s-a rupt de cum au tras de el ... La cum este montata si sigilata cutia oricine trece pe strada poate trage de acel sigiliu si sa-l rupa..
Evident ca mi-au facut proces-verbal si mi-au spus ca mi se va deschide dosar penal.
Eu nu am umblat niciodata la contor si nu sunt atat de idioata incat sa risc un dosar penal pentru 1-200 de lei. Lucrez intr-un domeniu in care o pata pe cazier inseamna excluderea de la orice job in bransa.
Suna paranoic dar, oricine ar vrea sa-mi faca un rau sau o gluma proasta, poate accesa acel contor si ulterior sa-mi faca o reclamatie.
Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo reglementare prin care eu sunt obligata sa raspund de integritatea contoarului atata timp cat acesta este in afara proprietatii mele iar furnizorul nu-mi permite montarea unui lacat pe el.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 18:32, 1 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu există nici o reglementare, contorul este al distribuitorului, e datoria lui sa și-l protejeze.Ce-i al dvs. începe după contor.

Sa probeze în instanță faptul că ați umblat dvs. Nu ar strica sa contactați un avocat, dacă vă acuză de ceva.


Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2024
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema furnizor electricitate VasiliuDan VasiliuDan Buna ziua, In tara in care prestatorii de servicii cu monopol isi permit orice, ocrotiti de stat, ma confrunt cu urmatoarea problema: in urma cu doi ani, ... (vezi toată discuția)
Contor de curent luat de furnizor - posibila o expertiza metrologica independenta? contrax contrax Buna ziua. In primul rand imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie. Zilele trecute furnizorul de energie electrica a venit si mi-a ridicat contorul si ... (vezi toată discuția)
Buna seara! problema cu electrică . am cumpărat o casa in 2015 ... Gabyyy1985 Gabyyy1985 Buna seara! Am o mare problema . Am cumpărat o casa in 2015 cu conditia ca cel de la care am cumpărat sa rămână acolo cât trăiește . In 2017 a decedat ... (vezi toată discuția)