avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire. Buna In situatia in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire. Buna In situatia in care sunt 2 frati care au in comun o casa; ...

Buna
In situatia in care sunt 2 frati care au in comun o casa; locuinta este mostenire de la parintii decedati revenindu-le cota 50% + 50%, prin act de succesiune.
Unul dintre frati ocupa intreaga locuinta, impreuna cu familia lui (sotie si copil) fara acordul ceiluilat si acesta nu are nici o dorinta sa ofere vreo despagubire sau compensate ca locuieste gratis acolo si nici nu doreste sa vanda casa.
Ce cale legala de solutionare exista in aceasta situatie astfel incat celalat frate sa poata si el beneficia de partea lui de mostenire?
Multumesc!
Se solicita iesirea din indiviziune in instanta si cel care locuieste ori va despagubeste ori se vinde casa si fiecare isi ia partea.
Buna ziua,

In urma partajarii, in fata instantei de judecata, unul dintre frati va primi, prin atribuire , bunul.

Astfel, proprietatea comuna va fi transformata in proprietate exclusiva.

Ceilalti coproprietari vor fi despagubiti, conform cotei -parti din dreptul de proprietate.

In cauza, va fi efectuata o expertiza tehnica imobiliara.

In vederea platii sultei, instanta de judecata poate acorda un termen de 6 luni, de la data ramanerii definitive.

In fata instantei de judecata, partilor pot ajunge la un acord, instanta luand act de invoiala dintre ei, pronuntand o hotarare de expedient.

Va fi perfectata o tranzactie judiciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpărare teren mostenit Fydse Fydse Buna, Doresc să cumpar un teren moștenit, dar problema este următoarea: Bunicii mei au decedat acum aproximativ 20 de ani și au lasat in urmă un ... (vezi toată discuția)
Ieșirea din indiviziune pe cale judecătorească Enescu Nicolae Enescu Nicolae Suntem doi frați și deținem în comun un teren agricol cu o suprafață de 2 ha. Dorim să ieșim din indiviziune pe cale judecatorească. Am căzut de ... (vezi toată discuția)
Intabulare Sorin_Sorin_ Sorin_Sorin_ Bună ziua ! Patru frați moștenesc din 1961 o casă și un teren. Pe terenul respectiv ,doi dintre ei și-au construit câte o casă. Ceilalți doi au ... (vezi toată discuția)