avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Important! Va rog, este urgent, daca stie cineva sa ma ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Important! Va rog, este urgent, daca stie cineva sa ma ajute ...

Important! Va rog, este urgent, daca stie cineva sa ma ajute cu o informatie. In martie 2023 am incheiat indemnizatia de crestere copil, pe martie am 8 sile cotizate, pana in august am fost neasigurata, din august sunt coasigurat la soțul meu, in octombrie m am angajat iar in noiembrie am schimbat angajatorul. Acum in martie 2024 am fost in concediu de ingrijire copil, 5 zile si nu mi se va plati pentru ca nu am cotizatie 6 luni anterior medicalului. Insa intrebarea mea este, de ce nu se pune si perioada de coasigurat, adica nu are acelasi rol? Are acelasi rol până in momentul platii medicalului? De ce anume? Multumesc
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 11:04, 2 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Perioada in care ati fost coasigurat nu va asigura decat asistenta medicala gratuita , nu este stagiu pentru indemnizatia de boala . Pentru plata concediilor medicale , angajatorul plateste o contributie asiguratorie pentru munca . Aceasta ii da dreptul sa-si recupereze indemnizatiile de CM pe care le-a platit pentru salariatii sai . Cum pentru dvs. nu a platit nimeni aceasta contributie , angajatorul dvs. nu si-ar putea recupera banii de la Casa de Sanatate daca v-ar plati CM , decat daca ar fi platita pe minim 6 luni inainte de acordarea acestuia .
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2024
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sunt profesor suplinitor începând de la data de ... MunteanuValentina9 MunteanuValentina9 Bună ziua! Sunt profesor suplinitor începând de la data de 1 septembrie 2023. Ulterior am aflat ca sunt însărcinată, iar din luna ianuarie și până în ... (vezi toată discuția)
Calculul concediului medical cu 4 luni in care nu am avut nici un venit, din cele 6 hopeless1 hopeless1 buna ziua! Am tot citit ca pentru baza calculului concediului medical se iau 6 luni anterior intrarii in concediu dar cum se calculeaza atunci cand nu ai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! daca am avut medical de ingrijire copil in luna martie ... Roxana 9 Roxana 9 Buna ziua! Daca am avut medical de ingrijire copil in luna martie 2024, insa eu am lucrat luna octombrie la o firma, apoi din noiembrie la firma actuala si ... (vezi toată discuția)