avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notare sporadica posesie In CF Buna ziua, In lipsa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notare sporadica posesie In CF Buna ziua, In lipsa actelor de ...

Notare sporadica posesie In CF
Buna ziua,
In lipsa actelor de proprietate m-am gandit la inscrierea posesie in CF, dar primaria nu imi elibetreaza adeverinta din care sa rezulte ca sunt cunoscut ca proprietar, ca platesc taxele si impozitele si terenul nu face parte din dom privat al statului, ci mi-a dat ceva gen istoric de rol fiscal, ceea ce nu este ceea ce cere legea. Ce se poate face ?
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 18:53, 2 Aprilie 2024
Înscrierea posesiei în CF? Nu e posibilă, dacă nu există titlu de proprietate, nu există proprietar pe acel teren. Nu există temei legal să vă înscrie posesia în CF. Ce puteți face este să deschideți o acțiune în uzucapiune, dacă tot folosiți terenul de mult timp și lumea vă cunoaște ca proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare inceperii procesului de uzucapiune Catalin26 Catalin26 Buna ziua! Familia mea stăpânește un teren intravilan de 80 de ani. ce acte sunt necesare pentru a începe procesul de uzucapiune? e complicat de ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 30 de ani fata de mostenitori Mircea1787 Mircea1787 Vă propun speţa mea de uzucapiune să vă daţi cu părerea dacă ar avea şanse de reuşită sau nu....încă nu am formulat cererea. Orice sfat e ... (vezi toată discuția)
Despre uzucapiune minu minu Doresc sa rezolv o problema cu uun teren. Am cumparat un teren de la un neproprietar. El nu are acte pe el, deci nici eu nu am acte pe teren, decat un inscris ... (vezi toată discuția)