avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Salutare! Un inculpat are voie sa vorbeasca cu un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Salutare! Un inculpat are voie sa vorbeasca cu un martor?

Salutare! Un inculpat are voie sa vorbeasca cu un martor?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 22:40, 6 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Despre vreme, fotbal, filme, jocuri video s.a.m.d. nu despre infracțiunea pentru care e urmarit penal.
deci orice dar nu despre infractiunile respective si nici informatiile din dosar sa inteleg?
acest răspuns util
Daca martorul cu care luati legatura are impresia ca incercati sa-i schimbati depozitia sau sa-l influentati si va denunta veti avea doar mai multe probleme decat aveti acum (art. 272 Cod pen iar daca discutia se "incinge" chiar si art. 274 Cod pen). Daca va ganditi ca afland ce a declarat el sau ce va declara el veti obtine un avantaj va spun din experienta ca nu e deloc asa. Nu dati nici un fel de declaratie nimanui pana nu discutati fata-n-fata un avocat. Cam asta e singurul sfat inteligent pe care vi-l pot da.
Martorul respectiv e in dosar, nu are nici-o treaba e doar fost angajat la firma unde lucram. Noi am ramas prieteni si ma intreaba cand ne mai vedem si eu sunt putin sceptic ca sa nu fie interpretat gresit de catre autoritati. Nu sunt interesat cea declarat, am vazut in dosar si nici nu e de interes pentru mine. Credeti ca ar fi in regula sa pot iesi cu el in aceasta situatie?
acest răspuns util
NU. Pare suspecta cererea lui. Eu zic sa va vedeti DUPA ce se incheie dosarul penal, nu inainte. E doar prudenta, dar e folositoare.

~ final discuție ~